• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1995. gada 2. novembra likums "Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.1995., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/37862

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par likuma "Par maternitātes un slimības pabalstiem" neizsludināšanu

Vēl šajā numurā

15.11.1995., Nr. 177

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 02.11.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem

1.pants. Likumā ir lietoti šādi termini:

1) nepārstrādātā lauksaimniecības produkcija — augu vai dzīvnieku valsts sākotnējā produkcija, ko patērē tiešā veidā vai izmanto kā izejvielu pārtikas produktu un citu izstrādājumu ražošanā;

2) nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotāji (piegādātāji) — fiziskās vai juridiskās personas, kas nodarbojas ar lauksaimniecību un realizē pašu izaudzēto augu vai dzīvnieku valsts sākotnējo produkciju nepārstrādātā veidā.

2.pants. Likums nosaka kārtību, kādā tiek veikti norēķini starp nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas (turpmāk — produkcija) ražotājiem (piegādātājiem) un pārstrādes un tirdzniecības uzņēmumiem vai uzņēmējsabiedrībām (turpmāk — uzņēmums), ja šo kārtību nenosaka citi speciālie likumi vai noslēgtie līgumi.

3.pants. Norēķini starp produkcijas ražotājiem (piegādātājiem) un uzņēmumiem tiek veikti desmit dienu laikā no piegādes dienas. Šajā pantā norādītais norēķinu termiņš neattiecas uz banku norēķiniem.

4.pants. Ja norēķini par produkcijas piegādi nav veikti desmit dienu laikā vai noslēgtajā līgumā paredzētajā termiņā, uzņēmumi par nokavējumu maksā soda naudu Latvijas Bankas noteiktās refinansēšanas likmes apmērā.

5.pants. Zemkopības ministrijas rajonu lauksaimniecības departamenti apkopo informāciju par piegādāto un termiņā nesamaksāto produkciju un produkcijas ražotāju (piegādātāju) pilnvarojumā ir tiesīgi iesniegt attiecīgu prasību tiesā.

Likums Saeimā pieņemts 1995.gada 2.novembrī.

 Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1995. gada 15. novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!