• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētājas - EP Parlamentu asamblejas prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.1995., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.301

Noteikumi par kravas ekspeditoru un kravas ekspedīcijas pakalpojumiem.Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

21.11.1995., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētājas — EP Parlamentu asamblejas prezidents

Piektdien, 17. novembrī, tūlīt pēc ierašanās Latvijā, Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas prezidents Migels Anhels Martiness ieradās Saeimas namā un tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ilgu Kreitusi. Novēlot veiksmi Saeimas priekšsēdētājai, viņš pievērsa uzmanību faktam, ka Latvija tagad ir to dažu parlamentu skaitā, kurus vada sieviete.

Pirmo reizi M.A.Martiness Latvijā viesojās šī gada janvārī, īsi pirms Latvijas uzņemšanas Eiropas Padomē. Tagad, atkal tiekoties ar I.Kreitusi, M.A.Martiness atgādināja, ka viņam šajā amatā ir pagājušas 1350 dienas un vairs atlikušas 68, un atzina, ka viņa sapnis ir apsveikt Latviju kā pilntiesīgu Eiropas Savienības locekli. Runājot par Latvijas un Eiropas Padomes attiecībām, EPPA prezidents uzsvēra, ka Latvijas sagatavošanās periods ir bijis pietiekami ilgs un tagad Latvija kā pilntiesīga locekle ieņem savu vietu šajā organizācijā. M.A. Martiness izteica savas simpātijas un atbalstu Latvijas tautai un pauda pārliecību, ka Latvijā vērojama demokrātija, stabilitāte un attīstība, bet tas gan nenozīmē, ka nav problēmu. Taču problēmas ir arī tajās Eiropas valstīs, kas jau 15 gadus ir EP locekles. Tāpēc Latvijai kopā ar pārējām EP loceklēm vajadzētu piedalīties to risināšanā.

Saeimas priekšsēdētāja I.Kreituse, iepazīstinot ar iekšpolitisko situāciju Latvijā, kā arī politisko spēku samēru Saeimā, atzina, ka galvenā problēma politiķiem būs atrast risinājumu lielas koalīcijas izveidošanai. Mūsdienās daudziem Latvijā jau ir piemirsies, ka divdesmitajos gados Latvijas Republikā nomainījās 17 valdības, taču valsts turpināja attīstīties un toreiz tika sasniegts tāds dzīves standarts, par kādu mēs tagad tikai sapņojam. Runājot par Eiropas lietām, I.Kreituse informēja, ka 6. Saeima turpinās savu priekšgājēju darbu un Saeimā jau ir izveidota Eiropas lietu komisija, kas nodarbosies ne tikai ar likumdošanas saskaņošanu, bet meklēs kopsaucēju starp EP un LR tiesiskajām normām.

Runājot par Latvijas centieniem integrēties starptautiskajās institūcijās, kā arī vēlmi iestāties NATO, EPPA prezidents M.A.Martiness uzsvēra, ka tā ir tikai Latvijas un NATO kompetence — paplašināties vai ne austrumu virzienā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!