• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Parlamenta un Baltijas valstu parlamentāro attiecību delegācijas vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.1995., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētājas - EP Parlamentu asamblejas prezidents

Vēl šajā numurā

21.11.1995., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Parlamenta un Baltijas valstu parlamentāro attiecību delegācijas vizīti

Šodien un rīt, 21. un 22.novembrī paredzēta Eiropas Parlamenta un Baltijas valstu parlamentāro attiecību delegācijas vizīte Latvijā. Delegācijas sastāvā: Nīls Sindals — EP deputāts, EP un Baltijas valstu parlamentāro attiecību delegācijas priekšsēdētājs, Alfrēds Gomolka — EP deputāts, EP un Baltijas valstu parlamentāro attiecību delegācijas priekšsēdētāja pirmais vietnieks, Kristofs Tannets — EP deputāts, EP un Baltijas valstu parlamentāro attiecību delegācijas priekšsēdētāja otrais vietnieks, kā arī EP deputāti Stefans Burenstams Linders, Koncepcio Ferrera, Miko Ronholms, Nīls Kofeds, Peters Truscots un Filips Vaitheds.

1995.gada aprīlī Briselē notika Eiropas Parlamenta un LR Saeimas pirmā parlamentārā sēde. Toreiz delegāciju vadīja Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs. Delegācijas sastāvā bija visu frakciju vadītāji vai pārstāvji. Ir paredzēts organizēt šādas sēdes divreiz gadā (vienreiz Briselē un vienreiz Rīgā), lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar Latvijas integrēšanos Eiropas Savienībā. Drīzumā tiks izveidota Saeimas delegācija attiecību uzturēšanai ar Eiropas Parlamentu.

22.novembrī paredzēta Eiropas Parlamenta un Latvijas Republikas Saeimas otrā parlamentārā tikšanās. To atklās Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse, bet darba kārtībā iekļauti jautājumi par Eiropas Savienības un Latvijas attiecībām saskaņā ar Eiropas līguma parakstīšanu, par sadarbību Baltijas reģionā, par drošību un attiecībām ar Krieviju, par politisko stāvokli Latvijā un krieviski runājošo iedzīvotāju interesēm.

Plānota arī tikšanās ar premjerministru Māri Gaili, finansu ministri Indru Sāmīti un privatizācijas valsts ministru Raimondu Jonīti. Noslēgumā — Nīla Sindala, EP deputāta, EP un Baltijas valstu parlamentāro attiecību delegācijas priekšsēdētāja, preses konference.  

Saeimas ziņu dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!