• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iedzīvotāju apgādi ar siltumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.1995., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

23.11.1995., Nr. 182

PAR DOKUMENTU

Veids: paziņojums

Pieņemts: 20.11.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PAŠVALDĪBU ZIŅAS

Lielo pilsētu domnieku paziņojums

Rīgā 1995.gada 20.novembrī

Par iedzīvotāju apgādi ar siltumu

Lielo pilsētu — Liepājas, Jūrmalas un Jelgavas — iedzīvotāji, sākoties ziemas salam, nesaņem siltumu. Latvijas Pašvaldību savienības domnieki no lielajām pilsētām, uzskatot, ka “Latvijas gāzes” parādu dēļ nav pieļaujams terors pret iedzīvotājiem, būdami pārliecināti, ka parādu galvenie cēloņi ir nepietiekami sociālie pabalsti, kļūdaina regulējamo cenu un tarifu politika, valdības un Saeimas bezatbildība valsts budžeta veidošanā,

aicina valdību un tās pārraudzībā esošās organizācijas un uzņēmumus nekavējoties veikt nepieciešamos pasākumus iedzīvotāju apgādē ar siltumu:

1.Nekavējoties atsākt gāzes piegādi siltumuzņēmumiem.

2. Līdz 1996.gada 1.janvārim iesaldēt pašvaldību parādus par gāzi, kuri izveidojušies līdz 1995.gada 1.janvārim, uz šo laiku iesaldējot VAS “Latvijas gāze” parādu budžetam.

3. VAS “Latvijas gāze” par samaksas kavējumiem piemērot soda procentu, kas nepārsniedz Civillikumā noteikto.

4. Privatizācijas aģentūrai un Valsts īpašuma fondam mēneša laikā norēķināties ar pašvaldībām par to valdījumā esošo uzņēmumu siltuma un nodokļu parādiem.

5. Valdībai beidzot norēķināties par parādiem, kas radušies, Ministru padomei 1992./93.gada apkures sezonā ieviešot pazeminātus siltumapgādes tarifus.

6. Nekavējoties nodrošināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieskaitīšanu pašvaldībām, veicot pārrēķinu, un plānotā ieņēmuma nodrošinājumu līdz nākamā mēneša 15.datumam.

7. Veidojot 1996.gada budžetu:

— paredzēt valsts budžeta līdzekļus, lai kompensētu trūcīgajiem iedzīvotājiem starpību starp iztikas minimumu un ienākumiem pēc īres, komunālo maksājumu un nodokļu samaksas;

— paredzēt pašvaldību budžetos apgrozības līdzekļus priekšapmaksai par kurināmo vai arī kreditēt no valsts budžeta kurināmā piegādātājus ar pašvaldību garantiju veikt 5 dienu pēcapmaksu (pēc iedzīvotāju un iestāžu norēķiniem).

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža vietniece L.Začesta

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!