• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par stratēģiskas nozīmes preču, produkcijas, pakalpojumu un tehnoloģiju eksporta, importa un tranzīta kontroli VID muitas iestādēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.1995., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38123

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijas pavēle Nr.137

Par Sertifikācijas komisijas iecelšanu

Vēl šajā numurā

28.11.1995., Nr. 184

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 250

Pieņemts: 15.11.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTA DOKUMENTI

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums nr. 250

1995. gada 15. novembrī

Par stratēģiskas nozīmes preču, produkcijas, pakalpojumu un tehnoloģiju eksporta, importa un tranzīta kontroli VID muitas iestādēs

Pamatojoties uz LR Ministru kabineta 1995. gada 27. jūnija noteikumiem nr. 179 “Stratēģiskas nozīmes preču, produkcijas, pakalpojumu un tehnoloģiju eksporta, importa un tranzīta noteikumi”, noteikt:

1. Ar šā gada 10. novembri stratēģiskas nozīmes preču (t.i., ieroču, bruņojuma, munīcijas vai preču, kuras izmantojamas to ražošanā, kā arī preču ar divējādu — gan civilu, gan militāru lietojumu (pielikums nr. 1 un 2) pārvietošanai pāri Latvijas Republikas muitas robežai ir nepieciešams iesniegt VID muitas iestādēs īpašu licenci, ko izsniedz Latvijas Attīstības aģentūras Eksporta un importa kontroles un uzskaites departaments (turpmāk — LAA EIKUD). Licenču paraugi ir pievienoti šim rīkojumam (pielikums nr. 3).

Ar 1995. gada 10. novembri Iekšlietu ministrijas Policijas departamenta izdotās atļaujas šaujamieroču un munīcijas ievešanai, izvešanai un tranzītam nav derīgas, izņemot:

— ārvalstu pilsoņiem personīgo medību šaujamieroču (gludstobru un vītņstobru) ievešanai, ja viņiem ir Latvijas Republikas un attiecīgās ārvalsts institūciju izdoti dokumenti, kas apliecina tiesības medīt, un attiecīgās ārvalstsinstitūciju izdota šaujamieroča lietošanas atļauja;

— komandu un individuālo sporta ieroču ievešanai un izvešanai;

— personīgo ieroču ievešanai un izvešanai.

Šajos gadījumos LAA EIKUD izsniegta licence nav nepieciešama.

Par komerciālo darbību ar preci, kurai ir varbūtēja stratēģiska nozīme, kā arī par komerciāliem darījumiem ar sporta un medību bezvītņu ieročiem, kas nav speciāli izgatavoti militāram pielietojumam un nav pilnīgi automātiski, gāzes pistolēm, revolveriem un to munīcijai LAA Eksporta un importa kontroles un uzskaites departamentā ir iespēja saņemt speciālu izziņu, ka darījumam nav nepieciešama licence.

 

2. Stratēģiskas nozīmes preču pārvietošana pāri Latvijas Republikas muitas robežai ir atļauta tikai sekojošās VID muitas iestādēs:

 

2.1. Uz sauszemes robežas:

Ainaži

Valka—2

Grebņeva

Terehova

 

2.2. Dzelzceļa preču robežstacijās:

Daugavpils

Jelgava

Rēzekne—2

 

2.3. Ritošā sastāva uzskaites punktos tranzīta procedūrai :

Eglaine

Indra

Kārsava

Kurcums

Lugaži

 

2.4. Uz jūras robežas:

Liepāja

Rīga

Ventspils

 

2.5. Lidostās:

Rīga

Liepāja

 

3. Pārvietojot pāri Latvijas Republikas muitas robežai stratēģiskas nozīmes preces, ir atļauts veikt šādas muitas procedūras:

 

3.1. eksports (EK—1)

 

3.2. imports (IM—4, T2+IM4, MPP+IM4)

 

3.3. tranzīts (T1, ar vai bez pārkraušanas muitas kontrolē).

 

4. Noformējot eksporta, importa vai tranzīta procedūras VID muitas iestādēs, ievērot šādu kārtību:

 

4.1. Eksportā (EK 1)

 

4.1.1. Stratēģiskas nozīmes preču nosūtītājā muitas iestādē (jebkura iekšzemes muitas iestāde) tiek iesniegta LAA EIKUD licence 3 eksemplāros.

 

4.1.2. Noformējot VAD (EK—1), licences numurs, izdošanas datums un tās derīguma termiņš jānorāda VAD 44. ailē (KODS—1).

 

4.1.3. Pēc muitas kontroles noformēšanas visi 3 licences eksemplāri tiek apzīmogoti (VAD nr., muitas iestādes zīmogs un muitas ierēdņa personīgais zīmogs). Licences otrā kopija tiek atstāta nosūtītājā muitas iestādē. Licences oriģināls (1) un pirmā kopija tiek atdoti preču īpašniekam.

 

4.1.4. Licences otro kopiju attiecīgā nosūtītāja muitas iestāde nosūta LAA EIKUD caur VID kanceleju eksporta nosūtīšanas apstiprinājumam.

 

4.1.5. Saņēmējā muitas iestādē (saskaņā ar šā rīkojuma 2.1., 2.3., 2.4. un 2.5. punktiem) muitas kontroles noformēšanai tiek iesniegti licences oriģināls (1) un pirmā kopija.

 

4.1.6. Pēc eksporta procedūras noformēšanas licences eksemplāri tiek apzīmogoti (muitas iestādes zīmogs un muitas ierēdņa personīgais zīmogs). Licences pirmā kopija tiek atstāta saņēmējā muitas iestādē, licences oriģināls — atdots klientam.

 

4.1.7. Licences pirmo kopiju attiecīgā saņēmēja muitas iestāde nosūta LAA EIKUD caur VID kanceleju eksporta procedūras pabeigšanai.

 

4.2. Importā (IM4, T2+IM4, MPP+IM4)

 

4.2.1. Imports bez ieejošā tranzīta (IM4)

 

4.2.1.1. Stratēģiskas nozīmes preču importētajā muitas iestādē (saskaņā ar šā rīkojuma 2.1., 2.4. un 2.5. punktiem), noformējot muitas kontroli, tiek iesniegta LAA EIKUD licence 3 eksemplāros.

 

4.2.1.2. Noformējot VAD (IM4 uz robežas), licences numurs, izdošanas datums un tās derīguma termiņš jānorāda VAD 44. ailē (KODS—1).

 

4.2.1.3. Pēc muitas kontroles noformēšanas visi 3 licences eksemplāri tiek apzīmogoti (VAD nr., muitas iestādes zīmogs un muitas ierēdņa personīgais zīmogs). Licences oriģināls (1) un otrā kopija paliek importētājā muitas iestādē. Licences pirmā kopija tiek atdota preču īpašniekam.

 

4.2.1.4. Licences oriģinālu un otro kopiju attiecīgā VID muitas iestāde nosūta LAA EIKUD caur VID kanceleju preču importa apstiprināšanai.

 

4.2.2. Imports pēc ieejošā tranzīta (T2+IM4)

 

4.2.2.1. Stratēģiskas nozīmes preču nosūtītājā muitas iestādē (saskaņā ar šā rīkojuma 2.1., 2.4. un 2.5. punktiem), noformējot muitas kontroli, tiek iesniegta LAA EIKUD licence 3 eksemplāros.

 

4.2.2.2. Noformējot VAD (T2), licences numurs, izdošanas datums un tās derīguma termiņš jānorāda VAD 44. ailē (KODS—1).

 

4.2.2.3. Pēc muitas kontroles noformēšanas visi 3 licences eksemplāri tiek apzīmogoti (VAD nr., muitas iestādes zīmogs un muitas ierēdņa personīgais zīmogs). Licences otrā kopija tiek atstāta nosūtītājā muitas iestādē. Licences oriģināls un pirmā kopija tiek atdoti preču īpašniekam to uzrādīšanai importētājā muitas iestādē.

 

4.2.2.4. Licences otro kopiju attiecīgā nosūtītāja muitas iestāde nosūta LAA EIKUD caur VID kanceleju preču ievešanas fakta apstiprināšanai.

 

4.2.2.5. Importētājā muitas iestādē muitas kontroles noformēšanai tiek iesniegti licences oriģināls (1) un pirmā kopija.

 

4.2.2.6. Noformējot VAD (IM4), licences numurs, izdošanas datums un tās derīguma termiņš jānorāda VAD 44. ailē (KODS—1).

 

4.2.2.7. Pēc importa procedūras noformēšanas visi 3 licences eksemplāri tiek apzīmogoti (VAD nr., muitas iestādes zīmogs un muitas ierēdņa personīgais zīmogs). Licences oriģināls tiek atstāts importētājā muitas iestādē. Licences kopija tiek atdota preču īpašniekam.

 

4.2.2.8. Licences oriģinālu (1) importētāja muitas iestāde nosūta LAA EIKUD caur VID kanceleju preču likumīgas muitas kontroles noformēšanas apstiprināšanai.

 

4.2.3. Imports pa dzelzceļu (MPP+IM4)

 

4.2.3.1. Stratēģiskas nozīmes preču nosūtītājā muitas iestādē (saskaņā ar šā rīkojuma 2.3. punktu) tiek iesniegta LAA EIKUD licence 3 eksemplāros.

 

4.2.3.2. Pēc muitas kontroles noformēšanas visi 3 licences eksemplāri tiek apzīmogoti (MPP nr., muitas iestādes zīmogs un muitas ierēdņa personīgais zīmogs). Licences otrā kopija tiek atstāta nosūtītājā muitas iestādē. Licences oriģināls (1) un pirmā kopija tiek atdoti dzelzceļa pārstāvim to iesniegšanai dzelzceļa preču robežstacijā.

 

4.2.3.3. Licences otro kopiju nosūtītāja muitas iestāde nosūta LAA EIKUD caur VID kanceleju preču ievešanas fakta apstiprināšanai.

 

4.2.3.4. Importētājā muitas iestādē — dzelzceļa preču robežstacijā (saskaņā ar šā rīkojuma 2.2. punktu) muitas kontroles noformēšanai tiek iesniegti licences 2 eksemplāri — oriģināls (1) un pirmā kopija.

 

4.2.3.5. Noformējot VAD (IM4), licences numurs, izdošanas datums un tās derīguma termiņš jānorāda VAD 44. ailē (KODS—1).

 

4.2.3.6. Pēc importa procedūras noformēšanas abi licences eksemplāri tiek apzīmogoti (VAD nr., muitas iestādes zīmogs un muitas ierēdņa personīgais zīmogs). Licences oriģināls (1) tiek atstāts importētājā muitas iestādē, pirmā kopija tiek atdota preču īpašniekam.

 

4.2.3.7. Licences oriģinālu attiecīgā importētāja muitas iestāde nosūta LAA EIKUD caur VID kanceleju preču likumīgas muitas kontroles noformēšanas apstiprināšanai.

 

4.3. Tranzītā (T1)

 

4.3.1. Stratēģiskas nozīmes preču nosūtītājā muitas iestādē (saskaņā ar šā rīkojuma 2.1., 2.3., 2.4. un 2.5. punktiem), noformējot muitas kontroli, tiek iesniegta LAA EIKUD licence 3 eksemplāros.

 

4.3.2. Noformējot VAD (T1), licences numurs, izdošanas datums un tās derīguma termiņš jānorāda VAD 44. ailē (KODS—1).

 

4.3.3. Pēc muitas kontroles noformēšanas visi 3 licences eksemplāri tiek apzīmogoti (VAD nr., muitas iestādes zīmogs un muitas ierēdņa personīgais zīmogs). Licences otrā kopija tiek atstāta nosūtītājā muitas iestādē. Licences oriģināls (1) un pirmā kopija tiek atdoti preču īpašniekam to uzrādīšanai saņēmējā muitas iestādē.

 

4.3.4. Licences otro kopiju attiecīgā nosūtītāja muitas iestāde nosūta LAA EIKUD caur VID kanceleju preču likumīgas ievešanas apstiprināšanai.

 

4.3.5. Saņēmējā muitas iestādē (saskaņā ar šā rīkojuma 2.1., 2.3., 2.4. un 2.5. punktiem) muitas kontroles noformēšanai tiek iesniegti licences oriģināls (1) un pirmā kopija.

Pēc tranzīta procedūras noformēšanas abi licences eksemplāri tiek apzīmogoti (muitas iestādes zīmogs un muitas ierēdņa personīgais zīmogs). Licences pirmā kopija tiek atstāta saņēmējā muitas iestādē, licences oriģināls — atdots preču īpašniekam.

 

4.3.6. Licences pirmo kopiju attiecīgā saņēmēja muitas iestāde nosūta LAA EIKUD caur VID kanceleju tranzīta procedūras apstiprināšanai.

 

4.4. TIR Carnet

Lietojot TIR Carnet grāmatiņu eksporta, importa vai tranzīta procedūrām, VID muitas iestādes rīkojas tāpat kā šā rīkojuma punktos 4.1., 4.2.1., 4.2.2., izņemot noteikumus, kas attiecas uz VAD noformēšanu.

 

5. Stratēģiskās nozīmes preču pārvietošanu pāri Latvijas Republikas muitas robežai ārpus šā rīkojuma 2. punktā noteiktiem muitas robežas caurlaides punktiem, kā arī bez minētās LA EIKUD licences, nepieļaut.

 

6. Par jebkuriem šā rīkojuma noteiktās kārtības pārkāpumiem paziņot VID Muitas departamentam.

 

7. Šis rīkojums stājas spēkā ar 1995. gada 10. novembri.

Saskaņots (ar piezīmi):

LAA EIKUD direktors D. Reiters

Saskaņots:

IeM Policijas departamenta priekšnieks A. Lieljuksis

Valsts Ieņēmumu dienesta priekšnieks I. Griķis

Muitas departamenta direktors T. Kravalis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!