• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 21. novembra noteikumi Nr. 357 "Noteikumi par privatizācijas procesā uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts un pašvaldību uzņēmumu minimālo kapitāla daļu, kas nododama pensiju fondam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.1995., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 696

Par Latvijas dzelzceļa Daugavpils slimnīcas nodošanu Daugavpils pilsētas pašvaldībai

Vēl šajā numurā

29.11.1995., Nr. 185

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 357

Pieņemts: 21.11.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 357

(prot. nr. 62, 23.§) Rīgā 1995. gada 21. novembrī

Noteikumi par privatizācijas procesā uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts un pašvaldību uzņēmumu minimālo kapitāla daļu, kas nododama pensiju fondam

Izdoti saskaņā ar likuma “Par 1925.gada 1.aprīļa likuma

“Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu” 14.panta 3.punktu

1. Šie noteikumi nosaka privatizācijas procesā uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts un pašvaldību uzņēmumu minimālo kapitāla daļu, kas nododama pensiju fondam, un minēto kapitāla daļu pārvaldīšanas un dividenžu ieskaitīšanas kārtību.

2. Noteikt, ka privatizācijas procesā uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts un pašvaldību uzņēmumu minimālā kapitāla daļa, kas nododama pensiju fondam, ir 5% apmērā no pamatkapitāla.

3. Noteikt, ka likumos un Ministru kabineta noteikumos minētā pensiju fonda funkcijas veic Valsts sociālās apdrošināšanas fonds.

4. Šo noteikumu 2.punktā minētajām kapitāla daļām atbilstīgās dividendes katru gadu divu mēnešu laikā pēc gadskārtējās akcionāru (daļu vai paju īpašnieku) sapulces, bet ne vēlāk kā līdz katra gada 30.jūnijam ieskaitāmas valsts sociālās apdrošināšanas budžeta līdzekļos. Minētajā budžetā ieskaitītos līdzekļus pārvalda Valsts sociālās apdrošināšanas fonds.

5. Privatizācijas aģentūra, apstiprinot ziņu un privatizācijas subjektam izvirzāmo nosacījumu kopumu, iekļauj tajā arī informāciju par pensiju fondam nododamajām kapitāla daļām, kā arī nosaka šīs informācijas iesniegšanas kārtību.

6. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru Padomes 1992.gada 10.septembra lēmumu nr.383 “Par uzņēmējsabiedrībās pārveidojamo valsts un pašvaldību uzņēmumu minimālo kapitāla daļu, kas jānodod pensiju fonda izveidošanai” (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 3./4.nr.).

7. Labklājības ministrijai līdz 1995.gada 1.decembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā tiesību akta projektu par grozījumiem Valsts sociālās apdrošināšanas fonda nolikumā.

Ministru prezidents M.Gailis

Labklājības ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!