• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vācija - Latvijas policijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.1995., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Madonas rajona padomes informācija

Par Madonas rajona attīstības programmu un plānojumu

Vēl šajā numurā

29.11.1995., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vācija — Latvijas policijai

Piektdien, 24.novembrī, Jūrmalā, Kauguros, Iekšlietu ministrijas Policijas departamenta policijas mācību centrā tika saņemts Ziemeļreinas–Vestfālenes zemes sūtījums. To pasniedza Vācijas policijas pārstāvji. Sūtījumā ietilpst vairākas automašīnas, daudzi datori, šautuves aprīkojums, laboratorijas un valodu mācību klases iekārtas, mēbeles, pārsienamie materiāli un citi ārstniecības līdzekļi. Divas nedēļas mācību centrā strādāja 18 Vācijas policisti un iekārtoja datoru zāli ar 20 vietām, valodu mācību klasi un tuvcīņas treniņzāli. Sūtījums materiālā izteiksmē ir apmēram 250000 Vācijas marku vērtībā. Taču, ņemot vērā Vācijas policistu darbu mācību centra iekārtošanā, palīdzības kopējā vērtība ir apmēram 400000 Vācijas marku.

Svinīgajā pasākumā piedalījās Latvijas iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons, Vācijas vēstnieks Latvijā doktors Reinhards Holubeks, IeM valsts sekretāra vietnieks Jānis Apelis, IeM Starptautisko attiecību daļas priekšnieks Kārlis Trautmanis, IeM Policijas departamenta priekšnieks Aldis Lieljuksis, Kriminālpolicijas priekšnieks Aloizs Blonskis, Policijas mācību centra priekšnieks Atis Meibergs.

Iekšlietu ministrs J.Ādamsons pateicās Vācijas vēstniekam un šīs valsts policistiem par lielo dāvinājumu un teica: “Šī apjomīgā sūtījuma saņemšana ir priecīgs notikums Latvijas Iekšlietu ministrijai. Pēc manas darba vizītes, kas šogad notika Vācijā, ir patīkami ne vien saņemt materiālo palīdzību, bet arī tikties un apspriesties ar vācu kolēģiem. 1995.gadā Latvijas un Vācijas Iekšlietu ministrijas noslēdza līgumu par cīņu pret organizēto noziedzību un sadarbību citās jomās. Tika panākta arī vienošanās, ka Vācija Latvijas Iekšlietu ministrijai sniegs lielu materiālo palīdzību. Šodien, 24.novembrī, mēs saņēmām tikai daļu no materiālās palīdzības, 1996.gadā Vācija plāno sniegt palīdzību vairāku miljonu Vācijas marku apmērā. Nesen latviešu policisti Vācijā beidza mācību kursus. Es ceru, ka Latvijas ekonomiskā policija tagad varēs efektīvāk apkarot tās kompetencē ietilpstošos noziegumus. Turpmāk Vācijā mācīsies arī citi Latvijas policisti.”

Vācijas vēstnieks Latvijā R.Holubeks pauda gandarījumu, ka Latvija un Vācija noslēgušas līgumu par sadarbību cīņā pret noziedzību. Viena no šī līguma īstenošanas formām ir Vācijas policijas ilgtermiņa palīdzība Latvijas Iekšlietu ministrijai. Vācijas vēstnieks piebilda, ka organizētā noziedzība kļūst transnacionāla, to sekmīgi var apkarot, tikai sadarbojoties visām pasaules valstīm.

Policijas mācību centra priekšnieks A.Meibergs informēja, ka jau 4.decembrī mācību centrā mācības sāks 120 policisti.

Policijas departamenta priekšnieks A.Lieljuksis Vācijas policistus par sniegto palīdzību un centīgo darbu apbalvoja ar Iekšlietu ministrijas krūšu nozīmēm (tās pēc personīgā ieroča ir otrs lielākais Iekšlietu ministrijas apbalvojums). Vācu policisti saņēma arī Policijas departamenta goda rakstus.

Viesturs Avots,

“LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!