• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības 3.kongresa dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.1995., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38172

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības 3.kongresa dokumenti (turp.)

Vēl šajā numurā

29.11.1995., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības 3.kongresa dokumenti

Aicinājums 6.Saeimai

Par arodbiedrību līdzdalību demokrātiskas valsts veidošanā

Pārkārtojot valsts tautsaimniecību uz tirgus ekonomiku un veicot sociālās drošības reformas, īpaša loma labvēlīgu rezultātu sasniegšanā ir ekonomiski un sociāli aktīvam cilvēkam — Latvijas iedzīvotājam. Demokrātiskas valsts un tās likumu veidošana darba attiecību, veselības aprūpes, izglītības, kultūras, personiskās un īpašuma drošības, kā arī dzīves līmeņa celšanas jautājumos nav iedomājama bez konstruktīva dialoga ar sabiedrību, tai skaitā ar lielāko darba ņēmēju organizāciju — Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību.

Tikai uz visu sabiedrības grupu viedokļu kompromisa pamata Saeimas pieņemtie likumdošanas akti gūs visas sabiedrības atbalstu un virzīs valsti tālāk uz patiesu demokrātiju.

Mēs aicinām uz atklātumu politikā, savstarpēji solidāri saskaņotu viedokļu ievērošanu un reformu īstenošanu.

Mēs aicinām atbilstoši starptautisko tiesību normām pieņemt likumu par arodbiedrībām nepamatoti atsavināto īpašumu atdošanu.

Šāda demokrātiska pieeja aktuālu jautājumu risināšanā palīdzēs veidot sabalansētu politiku, apzināt reālās iespējas un ceļus valsts un sabiedrības turpmākajai virzībai uz soiālu harmoniju un labklājību.

Aicinājums valdībai

Par turpmāko sadarbību ar arodbiedrībām

Latvijas Republikā ir uzsākta trīspusēja darba devēju, valsts un arodbiedrību sadarbība darba attiecību, sociālās drošības un darba aizsardzības jautājumu risināšanai.

Arodbiedrības uzskata, ka bez valdības konsultācijām ar darba devējiem un darba ņēmējiem nav iespējams izstrādāt un realizēt sabiedrībai pieņemamu ekonomiskās un sociālās attīstības stratēģiju.

Aicinām valdību aktivizēt trīspusēju sadarbību:

— saskaņot viedokļus trīspusējās darba devēju, valsts institūciju un arodbiedrību sarunās par visiem būtiskiem jautājumiem pirms Ministru kabineta lēmumu pieņemšanas;

— paust stingru viedokli, ka nepieciešams nostiprināt valstī pilnīgi neatkarīgas darba ņēmēju arodbiedrības un darba devēju organizācijas, kas nacionālā un starptautiskā līmenī spētu pilnībā pārstāvēt trīspusējās attiecībās darba ņēmējus un darba devējus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!