• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
30. novembra sēde. Kopsavilkums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.1995., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

30. novembra sēde. Stenogramma

Vēl šajā numurā

01.12.1995., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

30. novembra sēde

Kopsavilkums

Saeima nodeva komisijām šādus likumprojektus:

— “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””. (reģ. nr.13) (dok. nr.25; nr.25a) Nodots Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai (atbildīgā).

— “Grozījumi likumā “Par maternitātes un slimības pabalstiem””. (reģ. nr.15) (dok. nr.32; nr.32a) Nodots Sociālo un darba lietu komisijai (atbildīgā).

— “Grozījumi likumā “Par maternitātes un slimības pabalstiem””. (reģ. nr.16) (dok. nr.34; nr.34a) Nodots Sociālo un darba lietu komisijai (atbildīgā).

— “Likums par zemes dzīlēm”. (reģ. nr.18) (dok. nr.36; nr.36a) Nodots tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai (atbildīgā) un Juridiskajai komisijai.

— “Par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu”. (reģ. nr.19) (dok. nr.37; nr.37a) Nodots Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai (atbildīgā).

— “Likums par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu”. (reģ. nr.20) (dok. nr.39; nr.39a) Nodots Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai (atbildīgā) un Juridiskajai komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības nolīgumu par automobiļu starptautisko satiksmi”. (reģ. nr.21) (dok. nr.40; nr.41; nr.41a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Črijas valdības līgumu par pasažieru un kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu”. (reģ. nr.22) (dok. nr.40; nr.42; nr.42a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Spānijas Karalistes līgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu”. (reģ. nr.23) (dok. nr.40; nr.43; nr.43a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Vācijas Federatīvās Republikas valdības vispārējo nolīgumu par konsultācijām un sadarbību”. (reģ. nr.24) (dok. nr.40; nr.44; nr.44a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā), Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgumu par automobiļu starptautisko satiksmi. (reģ. nr.25) (dok. nr.40; nr.45; nr.45a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības līgumu par gaisa satiksmi”. (reģ. nr.26) (dok. nr.40; nr.46; nr.46a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas un Portugāles Republikas līgumu par ieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību”. (reģ. nr.27) (dok. nr.40; nr.47; nr.47a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Moldovas Republikas valdības nolīgumu par automobiļu starptautisko satiksmi”. (reģ. nr.28) (dok. nr.40; nr.48; nr.48a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Beļģijas Karalistes valdības līgumu par gaisa satiksmi”. (reģ. nr.29) (dok. nr.40; nr.49; nr.49a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu”. (reģ. nr.30) (dok. nr.40; nr.50; nr.50a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas un Islandes Republikas brīvās tirdzniecības līgumu”. (reģ. nr.31) (dok. nr.40; nr.51; nr.51a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas un Uzbekistānas Republikas līgumu par draudzību un sadarbību”. (reģ. nr.32) (dok. nr.40; nr.52; nr.52a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā).

— “Grozījumi likumā “Par autoceļiem””. (reģ. nr.33) (dok. nr.53; nr.54; nr.54a) Nodots Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai (atbildīgā).

— “Grozījums likumā “Par valsts civildienestu””. (reģ. nr.34) (dok. nr.53; nr.55; nr.55a) Nodots Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai (atbildīgā) un Aizsardzības un iekšlietu komisijai.

— “Latvijas Republikas valsts valodas likums”. (reģ. nr.35) (dok. nr.53; nr.56; nr.56a) Nodots Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai (atbildīgā), Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

— “Latvijas izglītības likums”. (reģ. nr.36) (dok. nr.53; nr.57; nr.57a) Nodots Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai (atbildīgā), Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

— “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. (reģ. nr.37) (dok. nr.53; nr.58; nr.58a) Nodots Juridiskajai komisijai (atbildīgā) un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai.

— “Par grozījumiem Latvijas Republikas likumā “Par Zemessardzi””. (reģ. nr.38) (dok. nr.64; nr.64a) Nodots Aizsardzības un iekšlietu komisijai (atbildīgā) un Sociālo un darba lietu komisijai.

— “Grozījumi Latvijas Darba likumu kodeksā”. (reģ. nr.39) (dok. nr.65; nr.65a) Nodots Sociālo un darba lietu komisijai (atbildīgā) un Juridiskajai komisijai.

— “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. (reģ. nr.40) (dok. nr.66; nr.66a) Nodots Sociālo un darba lietu komisijai un Juridiskajai komisijai (atbildīgā).

— “Grozījums Saeimas Kārtības rullī”. (reģ. nr.41) (dok. nr.67; nr.67a) Nodots Juridiskajai komisijai (atbildīgā) un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

— “Grozījumi likumā “Par sociālo nodokli””. (reģ. nr.42) (dok. nr.68; nr.68a) Nodots Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai (atbildīgā), Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai.

 

Deputātu jautājumi un atbildes:

— Saeima noklausījās LR finansu ministres I.Sāmītes atbildi uz Saeimas deputātu A.Kiršteina, P.Tabūna, A.Lamberga, J.Kalviņa un J.Dobeļa jautājumu par Jelgavas pilsētas domes piedāvāto parādu savstarpējās ieskaites variantu un citiem iespējamiem savstarpējo parādu problēmas risinājumiem. (dok. nr.21; nr.21a)

— Saeima noklausījās LR ārlietu ministra V.Birkava atbildi uz Saeimas deputātu I.Ķezbera, A.Kreitusa, J.Kaksīša, J.Celmiņa un V.Krisberga jautājumu par Latvijas un Lietuvas attiecību pasliktināšanos sakarā ar Latvijas noslēgto naftas ieguves izpētes līgumu ar ASV firmu AMOCO. (dok. nr.33; nr.33a)

— Saeima noklausījās un nodeva LR Ministru prezidentam M.Gailim Saeimas deputātu A.Bartaševiča, A.Golubova, M.Bekasova, O.Deņisova un M.Lujāna jautājumu par valdības darbības sākumā sastādītās un piedāvātās deklarācijas izpildi. (dok. nr.38)

 

Saeima pieņēma lēmumus par amatpersonu

ievēlēšanu un atbrīvošanu no amata:

— “Par dažu Vidzemes apgabaltiesas tiesnešu apstiprināšanu”. (dok. nr.27)

Apstiprināt:

Ervīnu Kušķi par Vidzemes apgabaltiesas tiesnesi. Balsojums: 77 par, 2 pret, 13 atturas.

Daili Lazdiņu par Vidzemes apgabaltiesas tiesnesi. Balsojums: 74 par, 3 pret, 12 atturas.

— “Par dažu rajonu (pilsētu) tiesu tiesnešu iecelšanu”. (dok. nr.28)

Iecelt:

Māri Balto par Ogres rajona tiesas tiesnesi. Balsojums: 69 par, 6 pret, 15 atturas.

Vladimiru Isajevu par Daugavpils pilsētas tiesas tiesnesi. Balsojums: 63 par, 5 pret, 21 atturas.

Jāni Radionovu par Daugavpils pilsētas tiesas tiesnesi. Balsojums: 59 par, 5 pret, 23 atturas.

Āriju Ždanovu par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi. Balsojums: 59 par, 5 pret, 25 atturas.

— “Par A.Liepiņa iecelšanu par Rēzeknes rajona tiesas administratīvo tiesnesi”. (dok. nr.29) Balsojums: 72 par, 0 pret, 18 atturas.

— “Par I.Liepas deputāta mandāta apstiprināšanu”. (dok. nr.72) Balsojums: 89 par, 0 pret, 0 atturas.

 

Saeima izskatīja patstāvīgos priekšlikumus:

— “Par Saeimas deputātu delegācijas apstiprināšanu Ziemeļatlantijas asamblejā”. (dok. nr.59) Balsojums: 83 par, 4 pret, 8 atturas.

— “Par Saeimas deputātu delegācijas apstiprināšanu Rietumeiropas Savienībā”. (dok. nr.60) Balsojums: 75 par, 4 pret, 14 atturas.

— “Par Saeimas deputātu delegācijas apstiprināšanu Eiropas Padomes Parlamentu asamblejā”. (dok. nr.61) Balsojums: 75 par, 4 pret, 15 atturas.

— “Par Saeimas deputātu delegācijas apstiprināšanu Eiropas drošības un sadarbības organizācijas parlamenta asamblejā”. (dok. nr.62) Balsojums: 85 par, 1 pret, 10 atturas.

— Saeima izskatīja un pieņēma lēmumu izslēgt deputātu Jāni Rāznu no Juridiskās komisijas sastāva sakarā ar pāriešanu uz Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju. (dok. nr.78) Balsojums: 78 par, 2 pret, 12 atturas.

— Saeima izskatīja un pieņēma lēmumu iekļaut Jāni Rāznu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sastāvā. (dok. nr.79) Balsojums: 79 par, 3 pret, 6 atturas.

— Saeima izskatīja un pieņēma lēmumu atsaukt Juri Zaķi no Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sastāva. (dok. nr.80) Balsojums: 85 par, 2 pret, 5 atturas.

— Saeima izskatīja un pieņēma lēmumu iekļaut Juri Zaķi Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sastāvā. (dok. nr.81) Balsojums: 91 par, 0 pret, 3 atturas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!