• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija Par Frakciju padomes 28. novembra sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.1995., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru atbildes

Vēl šajā numurā

01.12.1995., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Frakciju padomes 28. novembra sēdi

1. Frakciju padomes locekļi apsprieda jautājumu par iespējām Saeimas deputātu amatu apvienot ar citu algotu amatu. Saeimas Kārtības rullis šādu iespēju deputātiem paredz, izprasot Saeimai atļauju, bet septembrī pieņemtais Korupcijas novēršanas likums liedz valsts amatpersonām, tai skaitā arī Saeimas deputātiem, savienot valsts amatpersonas pienākumus ar citu algotu darbu, izņemot darbu izglītības un zinātnes iestādēs.

Frakciju padomes locekļi uzklausīja Juridiskās komisijas un Juridiskā biroja skaidrojumu, kā rīkoties situācijā, kad starp diviem likumiem ir pretrunas. Lai juridiski precīzi noskaidrotu to, kurš likums šajā gadījumā ir piemērojams, jāvadās no likuma “Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību” 8. panta — ja konstatēta pretruna starp vienāda juridiska spēka normatīvajiem aktiem, spēkā ir jaunākais normatīvais akts.

Tādējādi tika nolemts, ka, izskatot jautājumu par Saeimas deputātu iespējām apvienot deputāta amatu ar citu amatu, jāvadās no Korupcijas novēršanas likuma, jo tas ir jaunāks normatīvais akts. Minētā likuma Pārejas noteikumu 5. pants paredz, ka Saeimas deputāti amatus bez Saeimas atļaujas var savienot līdz šā gada 31. decembrim, tātad līdz šim laikam deputātiem nav jāraksta iesniegumi Saeimas Prezidijam ar lūgumu Saeimai pieņemt īpašu lēmumu šajā jautājumā.

No 1. janvāra, ja Saeima nelems citādi, stāsies spēkā Korupcijas novēršanas likuma attiecīgie panti, kuri amatu savienošanu nepieļauj.

2. Frakciju padomē tika apspriesti arī citi jautājumi. Saeimas priekšsēdētājas biedrs A. Ameriks, kura pārziņā ir starpparlamentārie sakari, izteica lūgumu deputātiem, īpaši tiem, kuri darbojas Ārlietu un Eiropas lietu komisijās, aktīvāk piedalīties Saeimā notiekošajos starptautiskajos semināros.

Frakciju padomē tika nolemts lūgt komisiju vadītājiem saskaņot Saeimas komisiju sēžu norises laikus, lai deputāti, kas visi ir divu komisiju locekļi, varētu piedalīties komisiju sēdēs. Nolemts, ka noteicošās ir deviņas likumdošanas komisijas un pārējām komisijām, sasaucot sēdes, jāvadās no šo komisiju darba grafika.

Saeimas sekretārs I. Daudišs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!