• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Viduseiropas un Austrumeiropas valstu parlamentu vadītāju tikšanos - Latvijas Saeimas priekšsēdētāja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.1995., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kārtība, kādā piemērojami Ministru kabineta 1995.gada 22.aprīļa noteikumi nr.109 "Noteikumi par Nodokļu maksātāju reģistru". Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

05.12.1995., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz Viduseiropas un Austrumeiropas valstu parlamentu vadītāju tikšanos — Latvijas Saeimas priekšsēdētāja

Vakar, 4.decembrī, Latvijas delegācija Saeimas priekšsēdētājas Ilgas Kreituses vadībā devās uz Varšavu, kur šodien, 5.decembrī, sākas Viduseiropas un Austrumeiropas valstu parlamentu prezidentu otrā tikšanās.

Eiropas Padomes un Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja organizētā Viduseiropas un Austrumeiropas valstu parlamentu priekšsēdētāju pirmā tikšanās bija šī gada aprīlī Strasbūrā, kur Latvija nebija pārstāvēta.

Latvijas delegācija vakar, ierodoties Varšavā, apmeklēja Latvijas vēstniecību Polijā un pēcpusdienā tikās ar Polijas Republikas Seima maršalu Jozefu Zihu.

Šodien ar Eiropas Parlamenta delegāciju prezidenta Klausa Henša (Klaus Hänsch) vadībā tiekas desmit Viduseiropas un Austrumeiropas valstu, proti, Polijas, Bulgārijas, Čehijas, Ungārijas, Rumānijas, Slovakijas un novērotāju statusā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Slovēnijas parlamentu priekšsēdētāji. Sēdes dalībnieki izvērtēs Eiropas Savienības Balto grāmatu, kas izstrādāta, lai sagatavotu asociētās valstis uzņemšanai Eiropas Savienībā, un kas satur informāciju par nepieciešamajām likumdošanas normām vienota iekšējā tirgus veidošanai. Debatēs runās arī Latvijas delegācijas vadītāja Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse.

Vēl tikšanās laikā parlamentu priekšsēdētāji spriedīs par gatavošanos Eiropas Savienības starpvaldību konferencei kā arī par strukturētā dialoga perspektīvu. To definēja Eiropas Savienības valstu vadītāju sanāksmē 1993.gadā Kopenhāgenā un papildināja pērn Esenē. Strukturētais dialogs paredz asociēto valstu dažādu nozaru ministru regulāras (vienu vai divas reizes gadā) tikšanās ar attiecīgo nozaru ES dalībvalstu ministriem, īpašu uzmanību pievēršot sadarbībai iekšlietu, finansu un vietējā tirgus jautājumos. Sēdes nobeigumā Viduseiropas un Austrumeiropas valstu parlamentu vadītāji pārrunās turpmāko sadarbību ar Eiropas Parlamentu, kā arī precizēs nākamās tikšanās laiku un vietu.

Trešdien, 6.decembrī, Latvijas parlamentārieši dosies vizītē pie Polijas Republikas ārlietu ministra vietnieka Stefana Mellera. Atgriežoties mājup, Latvijas delegācija tiksies ar Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētāju Česlovu Juršēnu un Latvijas vēstniecību Viļņā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!