• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija NACC tribīnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1995., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeima spriegumos:

Vēl šajā numurā

08.12.1995., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija NACC tribīnē

Trešdien, 6. decembrī, NATO galvenajā mītnē Briselē notika kārtējā Ziemeļatlantijas sadarbības padomes (NACC — North Atlantic Cooperation Council) valstu ārlietu ministru apspriede. Latviju tajā pārstāvēja LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs.

Apspriedes galvenais jautājums bija situācija bijušajā Dienvidslāvijā un it īpaši NATO plānotā miera realizēšanas operācija Bosnijā – Hercegovinā. NATO un partnervalstu ministri bija vienisprātis, ka šī operācija ir cieši saistīta ar sadarbību NACC un programmas "Partnerattiecības mieram" (PfP) ietvaros un ir uzskatāma par visnopietnāko NATO operāciju alianses pastāvēšanas vēsturē. Īpaši tika akcentēts fakts, ka operācija tiek veidota ar partnervalstu piedalīšanos un tas būs pirmais praktiskais pārbaudījums PfP sadarbībā sasniegtajam. Tā parādīs partnervalstu praktisko vēlmi darboties kopā ar NATO Eiropas kopīgās drošības labā.

Šo tēzi savā runā uzsvēra arī V.Birkavs, vienlaicīgi informējot apspriedes dalībniekus par Latvijas interesi iesaistīties kopējā procesā, ar mūsu līdzdalību stiprinot arī Latvijas drošību un starptautisko prestižu. Tas būtu reāls apliecinājums mūsu valsts ieinteresētībai līdzdarboties aktuālās starptautiskās norisēs Eiropas drošības stiprināšanā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!