• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Vislielāko uzmanību izraisīja Austrumu akcents". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.1995., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zviedrijas dāvinājums Latvijas robežsargiem

Vēl šajā numurā

20.12.1995., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc Vācijas un Madrides misijas:

"Vislielāko uzmanību izraisīja Austrumu akcents"

"Vislielāko uzmanību prezidenta Ulmaņa runā Madridē izraisīja tieši šis Austrumu akcents," vakar, 19. decembrī, preses brīfingā uzsvēra ārlietu ministrs Valdis Birkavs, raksturojot Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa runu sanāksmē Madridē pagājušajā nedēļā. Valdis Birkavs atzīmēja prezidenta pausto viedokli, ka Latvija, kalpojot par tiltu Rietumu un Austrumu ekonomiskajās attiecībās, ir šī tilta Rietumu pilons. Savukārt Rietumvalstu uzmanību izraisījusi prezidenta Ulmaņa paustā Latvijas gatavība, integrējoties Rietumeiropas procesos, attīstīt sadarbību arī austrumu virzienā.

Preses brīfingā, kas bija veltīts ārlietu ministra trim nesenajām vizītēm kopā ar Valsts prezidentu VFR un Madridē, kā arī Parīzē, kur tika parakstīts Deitonas līgums, Valdis Birkavs atzīmēja satraukto gaisotni Madrides sanāksmē sākumā. Eiropas Savienības asociēto valstu delegācijām bijis jāgaida, kamēr ES dalībvalstis atsevišķā sēdē noskaidro savu viedokli. Šī gaidīšana bija saistīta ar dažādu versiju un arī aplamas informācijas izplatīšanos kuluāros. Taču sanāksmes lēmuma būtība ir visnotaļ pozitīva: pēc starpvaldību konferences sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā tiks sāktas vienlaikus ar visām valstīm — pretendentēm. Līdz tam Latvijai jāveic "mājas darbs" — jāsakārto likumdošana, atbilstoši Eiropas Savienības standartiem. Valdis Birkavs arī izteica iespēju, ka jaunajā valdībā varētu būt īpašs valsts ministra amats Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā.

Madrides sanāksmes laikā Latvijas pārstāvjiem bijušas arī vairākas divpusējās tikšanās — ar Maltas, Čehijas un Polijas ministru prezidentiem, kā arī tikšanās ar Īrijas ministru prezidentu, kas laika trūkuma dēļ tika rīkota pēc sanāksmes kopīgi Latvijas un Lietuvas prezidentiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!