• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu un drošības komitejā. Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.1996., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz ASV: -- Aizsardzības ministrs -- Ekonomikas ministrs

Vēl šajā numurā

09.01.1996., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabinetā

Ārlietu un drošības komitejā

Vakar, 8. janvārī, Ministru kabineta Ārlietu un drošības komiteja akceptēja un nosūtīja izskatīšanai šāsdienas valdības sēdē jautājumu par Krievijas Federācijas Bruņoto spēku atvaļinātajām militārpersonām un izmaiņām Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sastāvā. Pašlaik Latvijā uzturas 190 pēc 1992. gada 28. janvāra atvaļinātās Krievijas militārpersonas (netiek ņemti vērā 829 pretendenti palikšanai Latvijā uz pastāvīgu dzīvi), kurām saskaņā ar Latvijas un Krievijas starpvaldību vienošanos Latvija bija jāatstāj līdz 1995. gada 31. decembrim. Komitejā akceptētie noteikumi paredz, ka līdz šā gada 31. janvārim neizbraukušajām Krievijas militārpersonām jāreģistrējas Pilsonības un imigrācijas departamentā. Pēc tam atbilstoši Krievijas iesniegtajam un Ārlietu un Iekšlietu ministriju pārbaudītajam sarakstam tiks izsniegtas uzturēšanās atļaujas līdz 1996. gada 1. maijam. Akceptēts Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sastāvs. Komisiju vadīs Ministru prezidenta biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Gailis.

Komiteja akceptēja 4. Daugavpils robežsargu bataljona štāba priekšnieka pulkvežleitnanta Oskara Indrikova iecelšanu par pilnvarotā robežas pārstāvja uz Latvijas un Baltkrievijas robežas vietnieku.

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja vakar, 8.janvārī, izskatīšanai valdības sēdē nolēma nosūtīt projektu grozījumiem MK noteikumos par valsts nodevas apmēru naturalizācijas iesnieguma izskatīšanai. Ar to paredzēts noteikt, ka izglītības iestāžu dienas nodaļas audzēkņiem un studentiem nodevas apmērs būs 15 latu, bet no valsts nodevas nomaksas atbrīvojami bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni.

Komiteja akceptējusi projektu kārtībai, kādā Latvijā ievedamas superelites un augstāko kategoriju laukaugu kultūras. Tā paredz, ka šim importam būs samazināta ievedmuita, bet importam nepieciešams saņemt Zemkopības ministrijas atļauju, kā arī augu karantīnas sertifikātu. Katrai importēto graudaugu sēklas partijai būs nepieciešama arī Valsts labības biroja licence.

Jautājumu par uzņēmējdarbības ar naftas pārstrādes produktiem licencēšanu un akcīzes nodokļa palielināšanu degvielai komiteja nolēma izskatīt pēc nedēļas. Šajā laikā ieteikts precizēt noteikumu projektu, lai ierobežotu to uzņēmējsabiedrību skaitu, kuras pašlaik nodarbojas ar naftas produktu importu un vairumtirdzniecību.

Pašvaldību īpašumā komiteja ieteikusi nodot vairāku privatizējamo uzņēmumu sociālos objektus, kā arī Krāslavas lauktehkas dzīvojamās mājas, Ludzas meliorācijas sistēmas valsts pārvaldes dzīvojamo māju un saimniecības ēkas, Ventspils ostas rūpnīcas autobusu piestātni. Grobiņas pagasta pašvaldības īpašumā komiteja piekritusi nodot no PSRS Aizsardzības ministrijas pārņemtās ēkas, būves, stacionārās iekārtas un komunikācijas Grobiņas pagasta "Cimdeniekos".

Komiteja piekritusi, ka Valsts ieņēmumu dienests iegādājas valsts īpašumā zemi Jelgavā, Mātera ielā 57, kā arī valsts īpašumā paliek Kalnciema būvmateriālu kombināta sastāvā ietilpstošā Kalnciema ugunsdzēsēju depo ēkas.

Komiteja atbalstījusi priekšlikumu par valsts īpašuma daļas pārdošanu 20 uzņēmējsabiedrībās, to skaitā, akciju sabiedrībā "Ventrans", "Laima", "Latvijas krāsas", SIA "Latoil Products", "Daiļrade--Koks", "Daiļrade--Liepāja", "Daiļrade--Rīga". Savukārt privatizācijai ierosināts nodot 33 valsts īpašuma objektus, to skaitā stikla rūpnīcu "Sarkandaugava", akciju sabiedrību "Kosmoss", smērvielu ražošanas valsts uzņēmumu, izdevniecību "Latvijas enciklopēdija". Akciju sabiedrību "Latvijas Krājbanka" nolemts iekļaut privatizējamo valsts īpašuma objektu sarakstā tikai pēc tam, kad būs iegūts Saskaņošanas padomes atbalsts.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!