• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz ASV: -- Aizsardzības ministrs -- Ekonomikas ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.1996., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par A. un B. krimināllietu

Vēl šajā numurā

09.01.1996., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz ASV

Aizsardzības ministrs

Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Andrejs Krastiņš devies uz Vašingtonu, kur no 8. līdz 12. janvārim notiek starptautisks simpozijs "Maršala mantojums -- partnerība nākotnei". To organizē ASV valdība, un tas ir saistīts ar programmas "Partnerattiecības mieram" otro gadadienu.

Simpozija mērķis ir stimulēt ASV un postkomunistisko valstu līderu labāku attiecību veidošanos, un īpaša uzmanība tiks pievērsta divpusējās sadarbības sekmēšanai jomā, kas raksturo civilās un militārās attiecības sabiedrībā. Kā paraugu izmantos ASV nacionālās gvardes partnerības programmu.

Simpozija darbā piedalīsies politiskie, militārie, mēdiju un biznesa līderi no ASV, Rietumeiropas un postkomunistiskajām valstīm. Tāpat simpozijā piedalīsies augsta ranga pārstāvji no Eiropas Savienības, NATO, ASV Kongresa līderi, armijas augstākās amatpersonas un to štatu gubernatori, kas piedalās ASV Nacionalās gvardes partnerības programmā.

Galvenā uzmanība simpozijā tiks veltīta Eiropai un tieši jautājumiem par drošības situāciju, demokrātijas attīstību, demilitarizāciju, konversiju, ekoloģijas problēmām un jaunāko informācijas tehnoloģiju lietošanu šajās jomās.

Paredzams, ka simpozija darbā piedalīsies Vācijas kanclers Helmūts Kols, Čehijas prezidents Vāclavs Havels, ASV valsts sekretārs Vorens Kristofers u.c.

Andrejam Krastiņam 9. janvārī Vašingtonā paredzēta tikšanās ar ASV aizsardzības sekretāru Viljamu Periju un ASV Valsts departamenta vadību.

Kopā ar Ministru prezidenta biedru, aizsardzības ministru A.Krastiņu uz simpoziju Vašingtonā devies NBS komandiera pagaidu izpildītājs ZS pulkvedis J.Eihmanis, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs M.Riekstiņš un Aizsardzības ministrijas ārštata padomnieks Ģ.Kristovskis.

Rīgā Andrejs Krastiņš atgriezīsies 14. janvāra pēcpusdienā.

AM preses dienests

Ekonomikas ministrs

Ekonomikas ministrs Guntars Krasts no 7. līdz 13. janvārim atrodas komandējumā Amerikas Savienotajās Valstīs, kur piedalīsies Rietumu un Austrumu ekonomikas, rūpniecības un tirdzniecības ministru ceturtajā konferencē (Fourth West–East Conference of Ministers of Economy, Industry and Trade), kas no 8. līdz 10. janvārim notiek Baltimorā.

Konferences gaitā LR ekonomikas ministram G.Krastam paredzētas tikšanās ar Kanādas ārējās tirdzniecības ministra parlamentāro sekretāru, Lietuvas rūpniecības un tirdzniecības ministru, Ukrainas ārējās tirdzniecības ministra vietnieku, Francijas Rūpniecības un ārējās tirdzniecības ministrijas sekretāru ārējās tirdzniecības jautājumos, ASV Valsts departamenta asistentu, sekretāru Eiropas un Kanādas jautājumos. Iespējams, ka konferences laikā G.Krastam būs vēl vairākas divpusējas tikšanās ar citu valstu pārstāvjiem.

Pēc konferences Vašingtonā 11., 12. un 13. janvārī LR ekonomikas ministram G.Krastam ieplānotas tikšanās ar Latvijas vēstnieku ASV, Baltijas un Amerikas uzņēmējdarbības fonda vadību, Starptautiskā valūtas fonda pārstāvjiem un ASV tirdzniecības ministru.

EM preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!