• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumu likumā "Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.1996., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumu "Prokuratūras likumā"

Vēl šajā numurā

11.01.1996., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dokuments nr.159

Par grozījumu likumā “Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem”

Saeimas Prezidijam

Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 79. pantu Juridiskā komisija iesniedz likumprojektu “Grozījums likumā “Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem””.

Likumprojekts izstrādāts uz 5. Saeimas deputātu M.Grīnblata, J.Sinkas, J. Straumes, I.Dāliņa un A.Prēdeles iesniegtā un 5. Saeimas Juridiskajai komisijai kā atbildīgajai komisijai nodotā likumprojekta “Grozījumi likumā “Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem”” bāzes.

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem”” dos iespēju ne tikai juridiskām, bet arī fiziskām personām, kuru valdījumā ir namīpašums, labprātīgi nodot to likumīgajam īpašniekam, negriežoties tiesā. Tas atslogos tiesas, līdz ar to dodot valsts budžeta līdzekļu ietaupījumu.

Pielikumā:

Likumprojekts uz 1 lapas.

Ar cieņu, —

1996. gada 8. janvarī Juridiskās komisijas priekšsēdētājs

Juris Kaksītis

Likuma “Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem” 2. panta spēkā esošā redakcija:

2. pants. Īpašuma tiesības bijušajiem īpašniekiem vai viņu mantiniekiem, ja viņi iesnieguši prasību, tiek atjaunotas tiesas ceļā saskaņā ar Latvijas Civilprocesa kodeksa noteikumiem.

Juridiskā persona, kuras valdījumā ir namīpašums, var likumīgajam īpašniekam to nodot labprātīgi, notariāli apliecinot šo vienošanos. Šajā gadījumā puses no valsts nodevas samaksas ir atbrīvojamas.

Tiesas ceļā nevar atprasīt namīpašumus, kuru atdošana saskaņā ar likumu paredzēta administratīvā kārtībā.

Pieteikumi par atsavināto namīpašumu atdošanu iesniedzami tiesai vai pašvaldībai pēc namīpašuma atrašanās vietas līdz 1994. gada 1. jūnijam. Ja pieteikums iesniegts pašvaldībai noteiktajā termiņā, prasības par namīpašumu atdošanu tiesas pieņem un izskata pēc būtības neatkarīgi no pieteikšanās termiņa izbeigšanās.

Grozījuma projekts:

Izdarīt likumā “Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem” (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 46.nr.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 9.nr.) šādu grozījumu:

Izslēgt 2. panta otrajā daļā vārdu “juridiskā”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!