• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.1996., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38537

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par A. un B. krimināllietu

Vēl šajā numurā

16.01.1996., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja vakar, 15. janvārī, izskatīšanai valdības sēdē akceptēja kārtību, kādā ārvalstīs reģistrētie masu informācijas līdzekļi, ievedot tos Latvijā, atbrīvojami no muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa. Kārtība paredz, ka minētos nodokļus nevajadzēs maksāt par tām ārvalstīs reģistrētajām avīzēm, žurnāliem, biļeteniem, citiem periodiskiem preses izdevumiem, kuri iznāk ne retāk kā reizi trīs mēnešos un kuru vienas reizes tirāža pārsniedz 100 eksemplārus. Muitas un pievienotās vērtības nodoklis nebūs jāmaksā arī par ārvalstu informācijas aģentūru, televīzijas un citu masu mediju sniegtajiem informatīva rakstura paziņojumiem, kas paredzēti publiskai izplatīšanai. Masu informācijas līdzekļu sarakstu apstiprinās Kultūras ministrija pēc saskaņošanas ar speciālu padomi.

Atkārtoti izskatīts un akceptēts izskatīšanai valdības sēdē (jau precizētā variantā) projekts MK noteikumiem “Par ūdenstilpju un zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību”. Šie noteikumi regulēs ūdenstilpju vai to daļu nomu, noteiks kārtību, kādā veicama zvejas tiesību noma un izsole, kārtību, kādā izmantojamas zvejas tiesības, kā zivju resursi nododami pašvaldību pārzināšanā, kā nosakāma maksa par zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanu.

Komiteja valdības akceptam nolēma nosūtīt arī projektu kārtībai, kādā tiek izsniegtas licences uzņēmējdarbībai ar degvielu. Tā paredz ieviest uzņēmējdarbības ar degvielu licencēšanu, lai jau ar šā gada 1. jūniju uzņēmējdarbība ar degvielu bez licences būtu aizliegta. Licences degvielas ievešanai un vairumtirdzniecībai, mazumtirdzniecībai, komerciālajai glabāšanai, tranzīta pārvadājumiem izsniegs speciāla komisija. Licenci degvielas ievešanai un vairumtirdzniecībai izsniegs tikai tām uzņēmējsabiedrībām, kuru ievestais degvielas daudzums nav mazāks par 25 000 tonnu gadā. Maksas apmērs par licenci 1996. gadā plānots 2000 latu apmērā degvielas ievešanai un vairumtirdzniecībai, 200 latu — vairumtirdzniecībai, 100 latu par katru uzņēmējdarbības vietu — mazumtirdzniecībai, 200 latu — uzglabāšanai. Licencēšanas komisijai darbs jāsāk ar šā gada 1. martu. Noteikta būs arī prasība aprīkot degvielas uzpildes stacijas ar elektroniskajām sistēmām, kuras vienlaikus nodrošina sūkņu darbību, pārdošanas operāciju reģistrāciju, uzskaiti un kases čeku izsniegšanu.

Jautājumu par akcīzes nodokļa likmju palielināšanu komiteja pagaidām atlika sakarā ar to, ka bija iesniegti papildu priekšlikumi.

Izskatīšanai valdības sēdē komiteja akceptēja grozījumus MK noteikumos par spirta un alkoholisko dzērienu monopolu. Ar to paredzēts atzīt par spēku zaudējušiem trīs MK noteikumus, kuri pirms noteikumiem “Par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu” regulēja alkoholisko dzērienu tirdzniecību.

Nekustamo īpašumu “Gaiziņkalns” (divas skolas ēkas, trīs šķūņi) komiteja piekritusi nodot Madonas rajona Bērzaunes pagasta pašvaldības īpašumā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!