• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Visi - ar sirdīm un ziediem pie Raimonda Paula. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.1996., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38542

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lauksaimniecība

Vēl šajā numurā

16.01.1996., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Visi — ar sirdīm un ziediem pie Raimonda Paula

Pie Raimonda Paula 60. šūpuļsvētkos: Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse un Ministru prezidents Andris Šķēle. Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Gan presē, gan televīzijā jau laikus paziņojis, ka nekādus suminājumus un dāvanas savā jubilejā negrib dzirdēt un redzēt, Valsts prezidenta padomnieks Maestro Raimonds Pauls dzimšanas dienas rītā apsveicējus pieņēma Rīgas pils Baltajā zālē. Skanēja apsveikuma marši un valši, dziedāja bērni un sirmi vīri. Apsveicēji bija sanākuši un sabraukuši no visas Latvijas.

Jubilāru sveica Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse un Ministru prezidents Andris Šķēle, daudzi ministri, Saeimas frakciju pārstāvji, Zinātņu akadēmijas un daudzu kultūras iestāžu vadītāji, tālāku un tuvāku Latvijas pilsētu un pagastu delegāti.

Pavaicāju, ko gaviļniekam teicis Jēkabpils rajona padomes priekšsēdētājs Jānis Lācis, jo viņa rokasspiediens man šķita sevišķi sirsnīgs.

— Mums ceļš bija varen pieputināts, nokļuvām pašā rindas astē. Un labi vien ir. Mājās bijām visu labi pārdomājuši, sacerējuši krietnu runu. Bet te — ziedi, smaidi, sirsnība. Tik daudz labu domu! Tāds gaišums cilvēku sejās! Mana runa nobālēja arvien vairāk. Kad pienāca mūsu kārta — atlika vien pievienoties daudzajiem laba vēlējumiem. Visvairāk novēlam labu veselību, lai Maestro var paveikt un uzrakstīt visu, ko iecerējis, un lai turpina darbu ar jaunatni — tam būs vislielākā svētība!

Pēc divarpus stundu garās apsveicēju straumes nonācis pašmāju un ārzemju žurnālistu jautājumu un laba vēlējumu krustugunīs, Raimonds Pauls neslēpa gandarījumu par saņemtajiem apsveikumiem:

— Vislielāko prieku jau sagādā tas, ka cilvēki braukuši arī no Preiļiem un Valmieras, no visām malām. Arī es jau esmu daudz spēlējis pa visu Latviju. Garo runu un svinīgo dzejoļu laiki par laimi beigušies. Cilvēki paspiež roku, pasaka kādu vārdu no sirds — vai tad tas nav vislabākais!

Aina Rozeniece,

“LV” nozares redaktore

 

Maestro — Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda locekli Raimondu Paulu sveic: Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents Jānis Stradiņš, prezidents Tālis Millers un akadēmiķis, Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas priekšsēdētājs Viktors Hausmanis, kā arī Ministru prezidenta biedrs Ziedonis Čevers…

… Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Maldups, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un ministra palīdze Inese Zemīte; “Turības” priekšsēdētājs Ivars Strautiņš un priekšsēdētāja pirmais vietnieks Atis Sausnītis…

… Saeimas sekretārs Imants Daudišs. “Laimas” saldās dāvanas. Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!