• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeima vakar atcerējās piecus gadus kopš tā laika, kad visa Latvija cēla barikādes un ar savu gara spēku sargāja mūsu Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.1996., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38576

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā otrdien, 23. janvārī

Vēl šajā numurā

19.01.1996., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima vakar atcerējās piecus gadus kopš tā laika, kad visa Latvija cēla barikādes un ar savu gara spēku sargāja mūsu Latviju

Saeimas vakardienas, 18. janvāra, sēde sākās ar Saeimas priekšsēdētājas Ilgas Kreituses uzrunu:

— Godātie deputāti! Godātie klātesošie! Ir pagājuši jau pieci gadi kopš tā laika, kad visa Latvija cēla barikādes, kurināja ugunskurus, dziedāja dziesmas un sargāja savu Latviju, savu Rīgu un arī šo namu. 1991.gada janvārī šī zāle un cilvēki, kuri te strādāja, bija kā brīvības un neatkarības simbols. Šajās dienās pirms pieciem gadiem Lietuva jau bija atvadījusies no saviem varoņiem, bet mēs vēl nezinājām, ka arī mums būs jāmaksā pati augstākā cena — asins cena. Janvāra barikādes nav un nekad nebūs tikai atsevišīs fakts Latvijas vēsturē. Tas ir mūsu dziļākās vienotības, uzticības un arī izturības laiks. Jā, barikādes mums visiem bija kopīgas, bet atmiņas katram ir savas, jo tās ir balstītas uz katra pārdzīvoto, izturēto un arī gūto. Mūīam kopīgas būs arī mūsu sāpes par zaudēto.

Tādēļ es dziļā cieņā noliecu galvu to cilvēku piemiņai, kuri 1991.gada janvārī aizgāja uz barikādēm un vairs nepārnāca. Godināsim ar klusuma brīdi Roberta Mūrnieka, Vladimira GomonoviĮa, Sergeja Konoņenko, Andra Slapiņa, Edija Riekstiņa un Gvido Zvaigznes piemiņu. Paldies!

Pēc tam turpinājumā — darba kārtībā paredzēto jautājumu izskatīšana. Attēlos — mirkļi sēdes laikā un starpbrīžos: (attēlu pirmajā rindā) Ministru prezidents Andris Šīēle un Ekonomikas ministrijas rūpniecības, īpašuma un privatizācijas valsts ministrs Ēriks Kaža; finansu ministrs Aivars Guntis Kreituss un Saeimas sekretārs Imants Daudišs; deputāts Juris Kaksītis un Ministru prezidenta biedrs Ziedonis Ševers; valsts ministrs ‚riks Kaīa un zemkopības ministrs, Ministru prezidenta biedrs Alberts Kauls; (attēlu otrajā rindā) deputāti Jānis Mauliņš un Juris Kaksītis; deputāti Pauls Putniņš, Andrejs Panteļējevs un kultūras ministrs Ojārs Spārītis; deputāts Indulis Bērziņš un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, Ministru prezidenta biedrs Māris Gailis; deputāti Anta Rugāte un Anatolijs Gorbunovs.

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!