• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.1996., Nr. 15/16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Daugavpils projektu

Vēl šajā numurā

30.01.1996., Nr. 15/16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja pirmdien, 29.janvārī, izskatīšanai valdības sēdē akceptēja rīkojuma projektu “Par valstij piederošiem dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem”. Tas paredz, ka Valsts īpašuma fonds būs valstij piederošo dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu pārvaldītājs. Fondam jāpārņem savā valdījumā visi valstij piederošie dārgmetāli un dārgakmeņi, kā arī jāizveido speciāla komisija, kas novērtēs šos dārgmetālus un dārgakmeņus. Sašķirotie dārgakmeņi un dārgmetāli līdz februāra vidum nododami pārstrādei lietņos, kuri atbilst starptautiskiem standartiem. Stieņos pārkausētos dārgmetālus un to izstrādājumus jāpārdod, naudu ieskaitot valsts budžetā.

Izskatīšanai Ministru kabineta sēdē komiteja nolēmusi nosūtīt likumprojektu “Par īpašuma nodokļa maksājumu atvieglojumiem sabiedriskajām organizācijām un to uzņēmumiem 1994. — 1996.gadā”. Likumprojekts nosaka, kuras sabiedriskās organizācijas un to uzņēmumi atbrīvojami no īpašuma nodokļa maksāšanas. Pagaidām piedāvāts nodokļa nomaksas atvieglojumus attiecināt uz 23 organizācijām, tai skaitā Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Bērnu fondu, Latvijas Kultūras fondu, Latvijas Neredzīgo biedrību, organizāciju “Glābiet bērnus”.

Sakarā ar katastrofālo situāciju, kas izveidojusies lopkopības uzņēmumu apgādē ar lopbarību, komiteja piekrita Zemkopības ministrijas ierosinājumam atļaut ierobežota daudzuma lopbarības importu ar samazinātu ievedmuitu 0,5 procentu apmērā.

Lai novērstu konstatētās nelikumības (valsts nekustamie īpašumi pārdoti par ievērojami zemāku cenu), komiteja atbalstījusi Finansu ministrijas ierosinājumu uz laiku apturēt valsts nekustamo īpašumu pārdošanu. Vienlaikus nolemts atcelt MK rīkojumu, ar kuru bija izveidota komisija valsts īpašumu pārdošanas organizēšanai.

Komiteja akceptējusi priekšlikumu par Labklājības ministrijas pārziņā esošā valsts uzņēmuma “Dikļi” likvidāciju. Likvidāciju uzticēts veikt Privatizācijas aģentūrai.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!