• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ekonomikas ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.1996., Nr. 15/16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38683

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saskaņā ar Hāgas konvenciju

Vēl šajā numurā

30.01.1996., Nr. 15/16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ekonomikas ministra

Ceturtdien, 25.janvārī, LR ekonomikas ministrs Guntars Krasts tikās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājiem — LTRK prezidentu Viktoru Kulbergu, LTRK viceprezidentu Vitāliju Gavrilovu un LTRK ģenerāldirektora vietnieku Heinrihu Silenieku. Sarunā vēl piedalījās Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Inesis Feiferis un Rūpniecības politikas departamenta direktora vietnieks Agris Skuja, kā arī Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts.

Tikšanās gaitā liela uzmanība bija pievērsta jautājumam par Ekonomikas ministrijas un dažādu valsts institūciju sadarbību ar Tirdzniecības un rūpniecības kameru, ārvalstīs un Eiropā pārstāvot Latvijas valsts politiku ekonomikas jomā. Tika apspriests arī jautājums par Tirdzniecības un rūpniecības kameras tiesisko bāzi un izskatīšanai Saeimā iesniegtā likumprojekta par LTRK galvenās nostādnes.

Ekonomikas ministrs G.Krasts tika iepazīstināts ar tuvākajā laikā ieplānotajiem starptautiskajiem pasākumiem, kuru sagatavošanā piedalās arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, kā arī LTRK aktivitātēm eksporta veicināšanas jomā.

Sarunas dalībnieki izteica viedokļus gan par pienākumu sadali starp Latvijas Attīstības aģentūru un Tirdzniecības un rūpniecības kameru, gan par Eiropas informācijas centra izveides optimālāko variantu.

Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Viktors Kulbergs tikšanās gaitā pauda viedokli, ka valdībai, lai tiešām reāli veicinātu uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, būtu nepieciešams pēc iespējas ātrāk izstrādāt koncepciju par valsts tautsaimniecības attīstības stratēģiju, kā arī jāpalīdz veidot visām trim Baltijas valstīm kopīgu ekonomisko telpu, respektīvi, vienotu tirgu.

Sarunas laikā tika pārrunāti tāpat vairāki citi aktuāli ekonomiskās politikas jautājumi.

Ieva Jākobsone,

EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!