• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Daugavpils projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.1996., Nr. 15/16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Raiņa un Aspazijas fonda literāro prēmiju

Vēl šajā numurā

30.01.1996., Nr. 15/16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Daugavpils projektu

Piektdien, 26.janvārī, Latvijas Republikas vēstnieks ASV Ojārs Kalniņš un Pasaules bankas viceprezidents Eiropas un Vidusāzijas jautājumos Bazils Kavaļskis (Basil Kavalsky) parakstīja aizdevuma līgumu par 27,3 miljonu ASV dolāru piešķiršanu Latvijai municipālās attīstības projektam, kā arī no tā izrietošos projektu īstenošanas līgumus starp Pasaules banku un Rīgas un Daugavpils pilsētu domēm. Projekta galvenais mērķis ir veicināt pilsētu pašvaldību patstāvību finansiālo resursu ieguvē un izmantošanā, kā arī atbalstīt iesāktās reformas šajā jomā. Piešķirtos līdzekļus paredzēts izmantot trīs dažādu apakšprojektu īstenošanai:

— Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta sistēmas kompleksai atjaunošanai un reorganizācijai;

— Daugavpils ūdensvada un kanalizācijas sistēmas rehabilitācijai ar mērķi celt sistēmas darba efektivitāti un samazināt piesārņojumu Daugavā;

— municipālās attīstības fonda izveidošanai un darbības uzsākšanai valsts investīciju programmas ietvaros.

Municipālās attīstības projektam piešķirtos līdzekļus galvenokārt paredzēts izmantot mazo pilsētu pašvaldību vajadzībām. Projekta līdzfinansēšanā piedalās arī NEFCO (Ziemeļu vides aizsardzības finansu korporācija), ES PHARE programma, kā arī Zviedrijas, Somijas un Dānijas valdības.

Kā atzīmēja Pasaules bankas pārstāvji, tas ir pirmais tāda veida projekts Viduseiropā un Austrumeiropā un tā sagatavošanas darbs uzskatāms par ļoti sekmīgu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!