• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūra un ekonomika - divas māsas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.1996., Nr. 18/19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38724

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezdarbu valstī

Vēl šajā numurā

01.02.1996., Nr. 18/19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūra un ekonomika — divas māsas

Tikšanās Rīgas pilī, Valsts prezidenta mītnē

Pagājušā gada beigās atjaunotās Nacionālās operas pirmiestudējuma Jāņa Mediņa operas “Uguns un nakts” radošā grupa īstenojusi izglītojošu koncertu sēriju Rīgas skolās.

Valsts prezidenta kundze Aina Ulmane kā iestudējuma patronese dāvināja šo skolu audzēkņiem biļetes uz “Uguns un nakts” izrādēm.

Nobeidzot savu “Uguns un nakts” patroneses misiju Aina Ulmane trešdien, 31.janvārī, Rīgas pilī rīkoja viņiem tikšanos ar iestudējuma režisoru Alvi Hermani.

Uz tikšanos Baltajā zālē pulcējās ap 40 Rīgas Amatniecības vidusskolas, Rīgas Pedagoģiskās augstskolas Mūzikas fakultātes, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Latvijas Banku koledžas, Rīgas Centra humanitārās ģimnāzijas un Rīgas 13.vidusskolas audzēkņi un pasniedzēji.

Pusotru stundu ilgajā tikšanās reizē piedalījās arī “Uguns un nakts” producentu grupas pārstāve Ilze Saulīte un teātra kritiķis Normunds Naumanis.

Režisors pastāstīja par savām iecerēm un pārdomām, veidojot operas iestudējumu, jaunieši dalījās iespaidos un izteica arī savu viedokli par mūsu valsts ekonomikas un kultūras attīstību.

Sākot ar operas “Uguns un nakts” iestudējuma pārspriešanu, sarunas ievirzījās globālā skatījumā par to, kāda būs pasaule 2010., 2025., 2040. ... gadā. Jo, kā atzīmēja Alvis Hermanis, arī tas ir viedoklis par “Uguni un nakti”.

Tikšanās noslēgumā jauniešiem un viņu pedagogiem tika piedāvāta ekskursija pa Rīgas pils zālēm.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!