• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.1996., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Patlaban pāri visam ir naudas lietas"

Vēl šajā numurā

13.02.1996., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Vakar, 12. februārī, Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptēja valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas objektu izsoles organizēšanas noteikumu projektu. Tas paredz kārtību, kādā organizējamas valsts un pašvaldību īpašumā esošo dzīvokļu vai viendzīvokļa māju, par kuru lietošanu nav noslēgts dzīvojamās telpas īres līgums; daudzdzīvokļu māju, kurās esošie dzīvokļi, neapdzīvojamās telpas un mākslinieku darbnīcas nav izīrētas vai iznomātas; mākslinieku darbnīcu, par kuru lietošanu nav noslēgts neapdzīvojamās telpas nomas līgums, un iznomātu un neiznomātu neapdzīvojamo telpu izsoles. Tās jāorganizē pilsētu un pagastu dzīvojamo māju privatizācijas komisijām. Ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms izsoles dienas privatizācijas komisijai jāizliek paziņojums par publisko piedāvājumu redzamā vietā pie pašvaldības domes un privatizācijas komisijas ēkas, kā arī jāpublicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”. Juridiskām personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, jāmaksā reģistrācijas maksa, kuras apmērs nedrīkst pārsniegt 50 — 200 latu atkarībā no privatizējamā objekta veida.

Valdības akceptam nolemts nosūtīt noteikumu projektu “Par humānās palīdzības sūtījumu uzskaites, izsniegšanas un izmantošanas kārtību”. Tas nosaka, kas ir humānā palīdzība (pārtikas produkti, medikamenti, apģērbs, personiskās higiēnas priekšmeti, kuri bez atlīdzības tiek izsniegti fiziskām personām), kas var būt tās saņēmējs, kā veicama humānās palīdzības saņemšanas dokumentu noformēšana, uzskaite un izsniegšana, kādi ir humānās palīdzības saņēmēja pienākumi, atbildība un sūtījumu izlietošanas kontrole. Piemēram, humānās palīdzības kravas saņēmējam 3 mēnešu laikā no kravas saņemšanas dienas jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta rajona nodaļai atskaite par sūtījumu izlietošanu.

Ekonomikas ministram G. Krastam MK EFK piekritusi piešķirt pilnvaras parakstīt Latvijas un Gruzijas starpvaldību nolīgumu par tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības principiem, kā arī Latvijas Ekonomikas ministrijas un Baškortostānas Materiālo resursu un starpreģionālo sakaru ministrijas nolīgumu par tirdzniecisko un ekonomisko sadarbību.

Izskatīšanai valdības sēdē komiteja akceptējusi valsts labības ražošanas un patēriņa bilanci 1996. gadam. Tajā fiksēts, ka labības atlikums šā gada 1. janvārī bija 169 000 tonnu, nepieciešamais imports — 269 000 tonnu, prognozējamā kopraža 1996. gadā 1 318 000 tonnu (ieskaitot atlikumu uz 01.01.96., nepieciešamo importu un kopējo ražu). Vienlaikus ar labības bilanci valdības sēdē paredzēts apspriest arī nepieciešamos ievedmuitas atvieglojumus importētajai labībai, tai skaitā arī auzām, pārtikas rudziem un alus miežiem.

Rīgas rajona Stopiņu pagasta pašvaldības īpašumā nolemts nodot nekustamo īpašumu Stopiņu pagasta Upeslejās — nr. 7 (daudzdzīvokļu māju).

Daugavpils rajona pašvaldības īpašumā nolemts nodot valsts nekustamo īpašumu (celtni un māju), kas atrodas Daugavpils lidostā.

Pašvaldību īpašumā nolemts nodot arī Gulbenes rajona Valsts siltumtīklu uzņēmuma katlumājas, administratīvo ēku, dzīvojamās mājas pagrabā iebūvēto katlumāju, ārējos maģistrālos siltumtīklus, Talsu rajona autotransporta uzņēmuma sabiedrisko tualeti, Saldus autotransporta uzņēmuma dzīvojamās mājas. 

MK Valsts un sociālo lietu komitejā

 Vakar, 12.februārī, Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komitejas sēdē ir akceptēta valsts ģimnāzijas statusa piešķiršana Ernesta Glika Alūksnes 1.vidusskolai, RTU Āgenskalna koledžai, Draudzīgā aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzijai, Jēkabpils ģimnāzijai, Preiļu 1.vidusskolai, Rīgas 1.ģimnāzijai, Siguldas 1.vidusskolai un Viļakas vidusskolai. Paredzēts, ka šis statuss tiks piešķirts 1996.gada 1.septembrī.

Komiteja akceptēja MK noteikumu projektu “Par sociālajai apdrošināšanai pakļautā ienākuma robežām”. Sociālajai apdrošināšanai paredzēts pakļaut visus gada ienākumus līdz 6000 latiem, ja ienākumi pārsniedz minēto summu, sociālā nodokļa maksājumi tiks izdarīti tikai no 6000 latiem.

 MK Ārlietu un drošības komitejā

 Vakar, 12.februārī, Ministru kabineta Ārlietu un drošības komitejas sēde atbalstīja un nosūtīja izskatīšanai 13.februāra valdības sēdē steidzamā kārtā rīkojuma projektu “Par delegāciju ar Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas jūras robežu noteikšanu saistīto jautājumu risināšanai”. Paredzams, ka delegāciju vadīs Ārlietu ministrijas valsts ministrs Juris Sinka.

Akceptēts nolīguma projekts “Par Latvijas Republikas un Uzbekistānas Republikas valdību sadarbību dzelzceļa transporta jomā”.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!