• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas bataljonā, Ādažos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.1996., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atzīt par nederīgu

Vēl šajā numurā

13.02.1996., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas bataljonā, Ādažos

Piektdien, 9. februārī, noslēdzās Baltijas bataljona mācības. Uz noslēguma ceremoniju Ādažos ieradās Valsts prezidents Guntis Ulmanis, visu triju Baltijas valstu aizsardzības ministri, ASV vēstnieki Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, Lielbritānijas, Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas, Nīderlandes, Francijas un Vācijas vēstnieki Latvijā, šo valstu atašeji, Baltijas valstu bruņoto spēku darbinieki, preses pārstāvji.

Valsts prezidents šajā sakarā teica īsu uzrunu, atzīmējot, ka Baltijas bataljons iezīmē Baltijas valstu reālu iekļaušanu pasaules drošības politikā, iezīmē Baltijas valstu kvalitatīvi jauno lomu un izaugsmi, no atbalsta lūdzēja kļūstot par palīdzības sniedzēju. Latvijas, Igaunijas un Lietuvas sadarbība Baltijas bataljona veidošanā apliecina arī mūsu apņēmību konstruktīvi iekļauties Rietumu aizsardzības struktūrās, stiprināt un veicināt Eiropas demokrātisko valstu militārās un politiskās sadarbības sistēmu.

Kā atgādināja prezidents, starptautiskā drošība ir nedalāms jēdziens. Mūsdienu pasaulē neviena valsts nevar justies droša, ja nedrošs un nestabils ir tās kaimiņš. Tāpēc mēs apliecinām savu gatavību visplašākajai starptautiskajai sadarbībai, kuras mērķis būs nostiprināt mieru un demokrātiju pasaulē.

Tika izsacīts paldies Amerikas Savienoto Valstu, Lielbritānijas, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Nīderlandes, Francijas un Vācijas valdībām par atbalstu Baltijas bataljona veidošanā.

1997. gada oktobrī Baltijas bataljons būs izgājis pilnu pirmo mācību ciklu. Tika izteikts profesionāls viedoklis, ka šī vienība jau arī tagad ir profesionāli un fiziski labi sagatavota.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!