• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Frakciju iesniegumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1996., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komisiju iesniegumi

Vēl šajā numurā

16.02.1996., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Frakciju iesniegumi

Par budžeta apspriešanu

Budžeta projekta grozījumu apspriešana pilnīgi apliecina to, ka LR Saeimā pašlaik tiek īstenota valdošo partiju vienošanās, kuras mērķis ir realizēt prettautisku sociāli ekonomisko politiku.

Ciniski tiek noraidīts jebkurš opozīcijas deputātu priekšlikums, tādējādi ignorējot Latvijas pilsoņu, visas tautas vitālās intereses.

Tiek noraidīti priekšlikumi, kuri būtībā ir vērsti uz to, lai kaut daļēji mazinātu sociālo spriedzi.

Cieš veselības aprūpe, kultūra, izglītība, ģimene, bērni, vecie ļaudis, invalīdi.

Nevēloties uzņemties atbildību par tāda antinacionāla dokumenta pieņemšanu un protestējot pret Saeimas vairākuma uzspiesto budžeta projekta izskatīšanas un balsošanas mehānismu, Tautas saskaņas partijas frakcija neuzskata par iespējamu turpmāk piedalīties Saeimā iesniegtā budžeta projekta apspriešanā un balsošanā.

1996. gada 15. februārī

TSP frakcijas priekšsēdētājs J.Jurkāns

Par budžeta apspriešanu

Redzot šodien notiekošās Saeimas plenārsēdes gaitu, kurā tiek apspriests 1996.gada valsts budžets, mēs redzam, ka turpmāka mūsu palikšana plenārsēdē ir bezjēdzīga, jo budžeta apspriešanu valdību veidojošo frakciju deputāti pārvērtuši par farsu — no demokrātijas te nav ne smakas. Tiek ignorēti visi frakcijas “Latvijai” iesniegtie priekšlikumi, un klātesošie LC, “Tēvzemei un Brīvībai”, LNNK, LZS un LKDS, DPS un LVP deputāti neuzskata par vajadzīgu pat pamatot savu nostāju — kāpēc viņi balso pret mūsu priekšlikumiem. Arī Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse izrāda savu nepatiku pret frakcijas “Latvijai” deputātiem: mums nepārtraukti tiek izteikti dažādi aizrādījumi par it kā nekorektiem izteicieniem, par novirzīšanos no temata. Dīvaini, kāpēc šādus aizrādījumus nesaņem pozīcijā esošo frakciju deputāti, piemēram, P.Tabūns un J.Dobelis par savām “puķainajām” runām.

Protams, nevienu no mūsu frakcijas deputātiem nepārsteidz šodien notiekošais. Ne jau velti vakar notika pusslepena valdību veidojošo frakciju deputātu sanāksme, kurā viņi saskaņoja savus viedokļus šodienas balsojumam par 1996.gada budžetu. Tādējādi mēs atkal varam pārliecināties par to, ka mūsu valsti vada zināms “politbirojs”, kuram ir vienaldzīgas cilvēku rūpes un ciešanas. Vai gan citādi valdošo frakciju deputāti tik vienaldzīgi un ciniski izturētos pret frakcijas “Latvijai” iesniegtajiem konstruktīvajiem priekšlikumiem un ierosinājumiem, kam ir tikai viens mērķis — atvieglināt cilvēku dzīvi, radīt viņos ticību valsts varai, parlamentam, radīt ticību Latvijas valstij.

Frakcija “Latvijai” iesniegusi daudzus labojumus, lai panāktu uzlabojumus veselības aizsardzības un sociālās aprūpes jomā, izglītības, zinātnes un kultūras jomā, sakārtotu valsts pārvaldi un samazinātu neskaitāmos izdevumus dažādu ministriju, departamentu un pārvalžu izšķērdībai, lai sakārtotu valsts finansu sistēmu utt. Kā šodien tas uzskatāmi redzams, valdošo frakciju deputātus tas neinteresē. Lai tad arī šie kungi un dāmas uzņemas pilnu atbildību par šodien pieņemamo valsts budžetu 1996.gadam! Ceru, ka viņi atbildēs arī par šā budžeta izpildes sekām.

Tāpēc frakcija “Latvijai” savu klātbūtni 1996.gada 15.februāra plenārsēdē uzskata par lieku un nevajadzīgu. Frakcija “Latvijai” protestē pret bezjēdzīgo budžeta apspriešanu un ņirgāšanos par opozīcijas deputātiem, atstāj plenārsēdi un turpmāk šodienas sēdē vairs nepiedalīsies.

1996.gada 15.februārī

Saeimas frakcijas “Latvijai” priekšsēdētājs Odisejs Kostanda

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!