• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents Andris Šķēle: "Mums pirmo reizi ir iespēja izvērtēt pašiem savu darbu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.1996., Nr. 31/32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Guntis Ulmanis: "Kaut ko iekarot ir daudz vieglak neka to noturet"

Vēl šajā numurā

20.02.1996., Nr. 31/32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

RUNAS

Ministru prezidents Andris Šķēle:
"Mums pirmo reizi ir iespēja izvērtēt pašiem savu darbu”

Cienījamās dāmas, augsti godātie kungi! Man ir liels prieks sveikt jūs Demokrātiskās partijas “Saimnieks” kongresā.

Čpašs prieks man ir par to, ka šis kongress ir iekritis brīdī, kad tikko ir apstiprināts budžets un līdz ar to valdība var atskatīties uz pirmo noslēgušos intensīva darba periodu.

Mums pirmo reizi ir iespēja izvērtēt pašiem savu darbu un pirmo reizi ir tāda sestdiena un svētdiena, kas tiešām var tikt uzskatīta par brīvdienu.

Jā, es domāju, ka, ņemot vērā saspringtos termiņus un smago valsts budžeta stāvokli, var uzskatīt, ka pie budžeta mēs esam pastrādājuši tīri labi un vienu brīvdienu esam nopelnījuši.

Es ceru, ka prezidijā sēdošie kungi šodien pārāk nenomocīs nedz jūs, nedz paši sevi, un jūs varēsit izmantot šo brīvdienu. Atpūtieties, jo turpmāk es varu solīt tikai vēl smagāku un ne mazāk saspringtu darbu.

Mums ir jāgatavojas Lieldienām, mums ir jāstrādā pie tiem plāniem, kādus katra ministrija ir sagatavojusi valdības deklarācijas izpildei, mums ir jāsāk strādāt pie nākamā gada budžeta un jāstrādā pie daudzām citām neatliekamām lietām. Man ir prieks, ka es varu stāvēt šodien jūsu priekšā un man nav jāsaka skarbi vārdi. Lielākā Saeimas frakcija un būtisks manis vadītās valdības spēks — Demokrātiskā partija “Saimnieks” līdzšinējā darbā pie budžeta un citiem jautājumiem ir parādījusi sevi no labās puses. Arī ceturtdienas balsojumā, kura rezultāts ir Latvijas parlamentārajā vēsturē nebijis, proti, 70 balsis pret nulli, ir liels “Saimnieka” frakcijas nopelns.

Protams, runājot par budžeta izstrādāšanu un pieņemšanu, nevar nepieminēt Kreitusa kunga nopelnus. Paldies, Kreitusa kungs, par darbu!

Pagaidām vēl ļoti neilgajā valdības pilnvaru laikā mēs esam iepazinuši “Saimnieka” pārstāvjus kā monolītu, prognozējamu, labi organizētu un viendabīgu politisku spēku, uz kuru var paļauties.

Saspringtajā budžeta veidošanas laikā ir pierādījies, cik tas ir būtiski, un es varu tikai aicināt citus valdību atbalstošos politiskos spēkus sekot “Saimnieka” paraugam un “Saimnieka” izvirzītajam organizētības un iekšējās disciplīnas standartam.

Pašai partijai “Saimnieks” es novēlu intensīvi uzkrāt to politiskā darba pieredzi, kas ideālu un milzīgās vēlmes strādāt izraisīto degsmi nomaina ar lēnu nosvērtību un gudru tālredzību.

Tāpat, partijai “Saimnieks” ir nopietni jāizsver sava nostāja, lai atsevišķos jautājumos “Saimnieks” nesāktu konkurēt ar Vienības partiju un nekļūtu par Saeimas lielāko kreiso partiju.

Ņemot vērā, ka Latvijas politiskajā arēnā Demokrātiskā partija “Saimnieks” ir relatīvi jauns spēks, ir jānovērtē tie panākumi, kādus šī partija īsā laikā ir guvusi.

Tajā pašā laikā es aicinātu rūpīgi raudzīties, vai partijā neparādās iemidzinoša ieslīgšana pašapmierinātībā vai augstprātībā. Politiķiem šādas īpašības nav piedodamas, un tad viņu politiskā karjera var aprauties tikpat ātri, kā sākusies. Es aicinu katru par to padomāt.

“Saimnieks” ir augoša partija, tā strauji iegūst politisko briedumu, iziet pašattīrīšanās un pilnveidošanās ceļu. Es ceru, ka šim procesam būs rezultāti.

Mēs vadām valsti situācijā, kas no mums prasa īpašu nosvērtību, līdzsvarotību un milzīgu toleranci.

Mēs strādājam apstākļos, kad spēja atrast kompromisu un spēja runāt vienā valodā ir ne tikai panākumu jautājums, bet valdības pastāvēšanas jautājums.

Šajā sakarā ar ceru, ka “Saimnieks” spēs apliecināt savu spēku arī diplomātiskā smalkuma un tālredzīgas gudrības jomā.

Tas ļaus “Saimniekam” ar katru gadu un ar katru nākamo kongresu kļūt par aizvien nozīmīgāku spēku Latvijas politiskajā spektrā.

Veiksmi jums!

Paldies.

Demokrātiskās partijas “Saimnieks” kongresā, 1996.gada 17.februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!