• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētājas - pasaules latviešu priekšstāve. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.1996., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts kontroliera - Pasaules bankas pārstāvji

Vēl šajā numurā

24.02.1996., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Pie Saeimas priekšsēdētājas — pasaules latviešu priekšstāve

Vakar, 23. februārī, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēdi Vairu Paegli.

Sakarā ar parakstu vākšanu par grozījumiem Pilsonības likumā V.Paegle precizēja PBLA viedokli par nepieciešamajiem grozījumiem likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”. Viņa uzsvēra, ka ārzemēs dzīvojošiem latviešiem ir jābūt tiesībām reāli piedalīties likumu ierosināšanas stadijā, bet šo kārtību nevar attiecināt uz jau pagājušo parakstu vākšanas periodu par “Tēvzemei un Brīvībai” ierosināto likumprojektu.

Sarunā Saeimas priekšsēdētāja izteica savu viedokli, ka būtu nepieciešams arī Latvijā veidot citu vēlēšanu sistēmu, balstoties uz vēlētāju sarakstiem. Šādai nostājai piekrita arī V.Paegle.

Gan Saeimas priekšsēdētāja, gan PBLA priekšsēde bija vienisprātis, ka nepieciešams parlamenta lēmums par Latvijas okupācijas fakta atzīšanu, bet šim dokumentam jābūt konkrētam un kodolīgam.

Saeimas priekšsēdētāja un PBLA priekšsēde pārrunāja arī tādus jautājumus kā sieviete — politiķe, politiķu profesionalitāte, deputātu prasme un gatavība strādāt opozīcijā.

Ramona Petrika,
Saeimas priekšsēdētājas palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!