• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
22. februāra sēde. Kopsavilkums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.1996., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39131

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

22. februāra sēde. Stenogramma

Vēl šajā numurā

24.02.1996., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

22. februāra sēde

Kopsavilkums

Saeima 2.lasījumā kā steidzamu pieņēma likumprojektu:

— “Par 1985.gada 15.oktobra Eiropas Vietējo pašvaldību hartu”. (Reģ.nr.1) (dok.nr.8;nr.411) Balsojums: 64 par, 1 pret, 7 atturas.

Saeima nodeva komisijām šādus likumprojektus:

— “Grozījumi Latvijas Republikas likumā “Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem””. (Reģ.nr.130) (dok.nr.395; nr.395a) Nodots Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai (atbildīgā).

— “Par Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par gaisa satiksmi”. (Reģ.nr.132) (dok.nr.405; nr.405a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā) un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē”. (Reģ.nr.133) (dok.nr.406; nr.406a) Nodots Juridiskajai komisijai (atbildīgā), Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Ārlietu komisijai, Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, Sociālo un darba lietu komisijai, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

— “Par īpašuma nodokļa maksājumu atvieglojumiem sabiedriskajām organizācijām un to uzņēmumiem 1994.—1996.gadā”. (Reģ.nr.134) (dok.nr.408; nr.408a) Nodots Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai (atbildīgā), Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, Sociālo un darba lietu komisijai, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Bulgārijas Republikas valdības līgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu”. (Reģ.nr.135) (dok.nr.415; nr.415a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā), Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumu par gaisa satiksmi”. (Reģ.nr.137) (dok.nr.416; nr.416a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā), Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Par Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu”. (Reģ.nr.136) (dok.nr.417; nr.417a) Nodots Ārlietu komisijai (atbildīgā), Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

 

Saeima pieņēma lēmumus par amatpersonu ievēlēšanu un atbrīvošanu no amata:

— “Par deputāta E.Inkēna ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā”. (dok.nr.381) Balsojums: 58 par, 13 pret, 4 atturas.

— “Par A.Stradiņa iecelšanu par Ventspils pilsētas tiesas tiesnesi”. (dok.nr.387) Balsojums: 64 par, 3 pret, 10 atturas.

— “Par dažu rajonu (pilsētu) tiesu administratīvo tiesnešu iecelšanu”. (dok.nr.388)

Iecelt:

Lolitu Lauri par Liepājas rajona tiesas administratīvo tiesnesi. Balsojums: 55 par, 9 pret, 11 atturas.

Elitu Stelti par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas administratīvo tiesnesi. Balsojums: 56 par, 4 pret, 10 atturas.

— “Par dažu apgabaltiesu tiesu tiesnešu apstiprināšanu”. (dok.nr.409)

Apstiprināt:

Anitu Čerņavsku par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesneša amata. Balsojums: 64 par, 2 pret, 7 atturas. Juri Freimani par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Jūrmalas pilsētas tiesas tiesneša amata. Balsojums: 59 par, 0 pret, 7 atturas.

Andri Strautu par Latgales apgabaltiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Rēzeknes pilsētas tiesas tiesneša amata. Balsojums: 58 par, 1 pret, 10 atturas.

— “Par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesneses D.Puķītes pirmstermiņa atbrīvošanu no amata”. (dok.nr.410) Balsojums: 65 par, 2 pret, 5 atturas.

— “Par deputāta A.Seiksta ievēlēšanu Pilsonības likuma izpildes komisijā”. (dok.nr.423) Balsojums: 66 par, 4 pret, 5 atturas.

— “Par deputāta E.Jurkāna atsaukšanu no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”. (dok.nr.425) Balsojums: 57 par, 9 pret, 8 atturas.

— “Par deputāta Ē.Kažas atsaukšanu no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”. (dok.nr.425) Balsojums: 66 par, 8 pret, 8 atturas.

— “Par A.Čepāņa atsaukšanu no Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas”. (dok.nr.425) Balsojums: 63 par, 11 pret, 5 atturas.

— “Par deputāta V.Nagobada atsaukšanu no Sociālo un darba lietu komisijas”. (dok.nr.425) Balsojums: 57 par, 15 pret, 6 atturas.

— “Par deputāta E.Jurkāna ievēlēšanu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā”. (dok.nr.425) Balsojums: 67 par, 1 pret, 6 atturas.

— “Par deputāta Ē.Kažas ievēlēšanu Sociālo un darba lietu komisijā” (dok.nr.425) Balsojums: 69 par, 2 pret, 5 atturas.

— “Par deputāta A.Čepāņa ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā”. (dok.nr.425) Balsojums: 64 par, 1 pret, 7 atturas.

— “Par deputāta V.Nagobada ievēlēšanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā”. (dok.nr.425) Balsojums: 63 par, 1 pret, 6 atturas.

 

Jautājumi un atbildes:

— Saeima noklausījās tieslietu ministra Dz.Rasnača atbildi uz deputātu J.Mauliņa, A.Saulīša, J.Stroda, G.Gannusas, J.Kazāka, E.Zelgalvja, A.Rubina, O.Kostandas, M.Rudzīša un O.Dunkera jautājumiem par varas un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu (Latvijas Kriminālkodeksa 162.pants) un par varas un dienesta pilnvaru pārsniegšanu (Latvijas Kriminālkodeksa 162. 1.pants), par nevērīgu amata pienākumu pildīšanu (Latvijas Kriminālkodeksa 163.pants). (dok.nr.370; nr.370a)

— Saeima noklausījās finansu ministra A.Kreitusa atbildi uz deputātu P.Apiņa, A.Gorbunova, L.Kuprijanovas, J.Vidiņa, V.Nagobada, A.Požarnova, R.Jurdža, A.Prēdeles, A.Golubova un A.Rubina jautājumiem par ieņēmumiem valsts budžetā no alkohola akcīzes 1995.gada decembra un 1996.gada janvāra mēnešos un naudas summu pārskaitīšanu veselības aizsardzības speciālajā budžetā. (dok.nr.382; nr.382a)

— Saeima nodeva vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram M.Gailim deputātu J.Kalviņa, J.Dobeļa, A.Lamberga, A.Seiles un P.Tabūna jautājumu par pašvaldību darbību saskaņā ar Eiropas Padomes konvenciju par nepilsoņu piedalīšanos pašvaldību darbā. (dok.nr.396)

— Saeima nodeva aizsardzības ministram A.Krastiņam deputātu O.Kostandas, A.Saulīša, E.Grīnberga, J.Stroda, M.Rudzīša, J.Kazāka, E.Zelgalvja, I.Liepas, J.Mauliņa un O.Grinberga jautājumus par situāciju Nacionālajos bruņotajos spēkos. (dok.nr.400)

— Saeima nodeva Ministru prezidentam A.Šķēlem deputātu O.Kostandas, K.Čerāna, A.Saulīša, E.Grīnberga, J.Stroda, G.Gannusas, J.Kazāka, E.Zelgalvja, I.Liepas un O.Dunkera jautājumus par Valsts privatizācijas fonda līdzekļu izlietojumu 1995.gadā. (dok.nr.399)

— Saeima nodeva Ministru prezidentam A.Šķēlem un labklājības ministram V.Makarovam deputātu A.Saulīša, O.Kostandas, K.Čerāna, O.Grinberga, E.Grīnberga, J.Stroda, A.Rubina, M.Rudzīša, J.Kazāka un E.Zelgalvja jautājumus par iztikas minimuma summas lieluma noteikšanu un apstiprināšanu 1996.gadā. (dok.nr.398)

— Saeima nodeva Ministru prezidentam A.Šķēlem un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram M.Gailim deputātu E.Zelgalvja, O.Kostandas, A.Saulīša, J.Mauliņa, J.Stroda, G.Gannusas, K.Čerāna, I.Liepas, M.Rudzīša un E.Grīnberga jautājumus par Ministru kabineta 1996.gada 16.janvāra lēmumu samazināt Kuldīgas rajonam piešķirto Skrundas RLS nomas maksas daļu. (dok.nr.401)

— Saeima nodeva Ministru prezidentam A.Šķēlem deputātu J.Ādamsona, J.Dobeļa, Ģ.Kristovska, M.Rudzīša, A.Saulīša, J.Stroda, K.Čerāna, A.Rubina, I.Liepas un J.Kazāka jautājumus par operatīvo eksperimentu attiecībā uz Grenstāles RKP amatpersonām. (dok.nr.404)

— Saeima nodeva finansu ministram A.Kreitusam deputātu P.Apiņa, J.Vidiņa, R.Jurdža, V.Kalnbērza, A.Rubina, L.Kuprijanovas, A.Golubova, A.Prēdeles, M.Vītola un A.Požarnova jautājumus par 1995.gada decembrī iekasētajiem ieņēmumiem no akcīzes nodokļa par spirta un degvīna izstrādājumiem. (dok.nr.407)

— Saeima nodeva Latvijas Bankas prezidentam E.Repšem deputātu J.Stroda, O.Kostandas, J.Mauliņa, E.Grīnberga, K.Čerāna, E.Zelgalvja, J.Kazāka, G.Gannusas, M.Rudzīša un A.Saulīša jautājumus par PSRS “Vņešekonombankas” Rīgas nodaļas pārņemšanu. (dok.nr.433)

— Saeima nodeva zemkopības ministram A.Kaulam deputātu P.Putniņa, E.Grinovska, K.Druvas, M.Vītola un A.Rugātes jautājumu par turpmāko lauksaimniecības zinātnisko pētniecības iestāžu (selekcijas staciju) īpašuma formu un valsts atbalstu. (dok.nr.426)

— Saeima nodeva iekšlietu ministram D.Turlajam deputātu J.Bunkša, A.Tomašūna, E.Grinovska, A.Lamberga un R.Apsīša jautājumu par vienošanos starp Iekšlietu ministriju un Jelgavas pilsētas domi par nodošanu Jelgavas pašvaldības īpašumā valsts īpašumu — Iekšlietu ministrijas Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes sporta kluba airēšanas bāzi Pasta salā Jelgavā. (dok.nr.429)

— Saeima nodeva satiksmes ministram V.Krištopānam deputātu A.Prēdeles, A.Rugātes, P.Putniņa, E.Grinovska un M.Vītola jautājumu par satiksmes nodrošināšanu atsevišķos lauku rajonos. (dok.nr.427)

— Saeima nodeva finansu ministram A.Kreitusam un labklājības ministram V.Makarovam deputātu A.Prēdeles, K.Druvas, P.Putniņa, A.Rugātes, un E.Grinovska jautājumu par kompensācijām invalīdu pārvadāšanai. (dok.nr.428)

— Saeima nodeva Ministru prezidentam A.Šķēlem un ekonomikas ministram G.Krastam deputātu K.Čerāna, O.Kostandas, E.Grīnberga, J.Mauliņa, E.Zelgalvja, O.Dunkera, M.Rudzīša, J.Kazāka, I.Liepas, O.Grinberga jautājumus par situāciju Latvijas enerģētikā (dok.nr.430)

 

Saeima izskatīja patstāvīgo priekšlikumu un pieņēma lēmumu:

— “Par pilsonības piešķiršanu Valentīnai Andrējevai par īpašiem nopelniem Latvijas labā”.

(dok.nr.327) Balsojums: 48 par, 13 pret, 14 atturas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!