• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas valstu ārlietu ministru sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.1996., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju Eiropā

Vēl šajā numurā

28.02.1996., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas valstu ārlietu ministru sanāksmē

Otrdien, 27. februārī, Briselē notika ES dalībvalstu un asociēto valstu ārlietu ministru sanāksme. Latvijas Republiku sanāksmē pārstāvēja LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs, Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Normans Penke un LR vēstnieks Eiropas Savienībā Juris Kanels.

Sanāksmes darba kārtībā bija iekļauti šādi jautājumi: ES un asociēto valstu strukturētā dialoga tālāka attīstība; situācijas attīstība bijušās Dienvidslāvijas reģionā; kārtība, kādā asociētās valstis tiks informētas par ES starpvaldību konferences norisi.

Runājot debatēs par darba kārtības pirmo punktu, V.Birkavs izteica Latvijas vēlmi redzēt strukturēto dialogu kā dinamisku un saturīgu attiecību sistēmu. Tika ierosināts noteikt prioritātes ES un asociēto valstu darba intensificēšanai, piemēram, dialogs iekšējā tirgus jautājumos varētu tikt intensificēts tādās nozarēs kā konkurence, muitas procedūras, finansu sistēma, nodokļu politika, standartizācija un sertifikācija u.c.

Tika ierosināts lielāku vērību pievērst dialogam ekspertu līmenī. Ekspertiem vajadzētu apzināt esošās problēmas, sagatavojot atbilstošu ziņojumu un ministriem atstājot konceptuālu jautājumu izlemšanu.

Runājot par situāciju bijušajā Dienvidslāvijā, V.Birkavs izteica Latvijas vēlmi dot savu ieguldījumu miera procesa nostiprināšanā šajā reģionā un Bosnijas un Hercegovinas ekonomiskās un sociālās infrastruktūras atjaunošanā.

Sanāksmes gaitā asociētās valstis pieņēma deklarāciju par pievienošanos ES kopējai nostājai attiecībā uz ieroču un munīcijas eksporta ierobežojumu uz bijušo Dienvidslāviju.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!