• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības likumprojektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.1996., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

28.02.1996., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības likumprojektu

Pirmdien, 26.februārī, Izglītības un zinātnes ministrijā notika sanāksme, kurā apsprieda Saeimā pirmajā lasījumā izskatīto Izglītības likumprojektu. Sanāksmē piedalījās izglītības darbinieku sabiedrisko organizāciju un Pašvaldību savienības pārstāvji.

Ievadot apspriedi, izglītības un zinātnes ministrs Māris Grīnblats atzīmēja, ka nepieciešams pieņemt jauno Izglītības likumu, lai sakārtotu pamatu tālākai izglītības likumdošanas bāzes attīstībai un noteiktu konceptuālos virzienus, kuru ietvaros risināmi izglītības procesa nodrošināšanas jautājumi. Šā likumprojekta uzdevums nav ieslīgt detaļās, bet būt par pamatu tālākam darbam likumu, Ministru kabineta noteikumu un zemāka līmeņa dokumentu izstrādē.

Izglītības likumprojekts divu gadu laikā publicēts trīs reizes, cenšoties aptvert visu ieinteresēto pušu viedokļus. Pašlaik — pirms likumprojekta otrā lasījuma Saeimā — vērojams tā apspriešanas aktivitātes trešais vilnis, kas ļauj cerēt uz optimālu rezultātu, pieņemot likumu.

Deputāts Dzintars Ābiķis informēja klātesošos par Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas nodomiem pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu, lai varētu pieņemt maksimāli precīzu likumu, kuram ilgstoši nebūtu vajadzīgas izmaiņas.

Sabiedrisko organizāciju pārstāvji iesniedza savus labojumus, kas būtu nepieciešami likumprojektā. Tie tiks analizēti un konkrētu priekšlikumu veidā iesniegti Saeimas komisijā.

Sanāksmes laikā izraisījās diskusija par sistēmas centralizācijas vai decentralizācijas nepieciešamību, iespējām nodrošināt tādu kontroles mehānismu, kas netraucētu tiešajā darbā, bet garantētu izglītības kvalitāti visā Latvijā. Tika skaidrota izglītības programmu ieviešanas nozīme un nepieciešamība, kā arī apspriestas atsevišķas likumprojektā iekļautās normas.

Sanāksmes dalībnieki atbalstīja domu, ka jāveido padomdevēja organizācija — izglītības dome, kas veicinātu izglītības profesionāļu veidokļa tiešu pārstāvniecību valsts pārvaldes institūcijās un izglītības reformu veiksmīgāku norisi. Šādas institūcijas dibināšana paredzēta arī jaunajā Izglītības likumprojektā.

Jānis Kantāns, IZM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!