• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta turpinot par minoritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1996., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39181

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ražotāju cenu indeksi Latvijas rūpniecībā 1996.gada janvārī

Vēl šajā numurā

05.03.1996., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta turpinot par minoritātēm

Vakar, 4.martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar publicistu Viktoru Avotiņu. Prezidents ierosināja apspriest ideju par Konsultatīvās tautību padomes izveidošanu pie Cilvēktiesību biroja, kura darbotos Prezidenta vadībā.

V.Avotiņš atbalstīja G.Ulmaņa domu un izteica savas pārdomas par to, ka šādai institūcijai būtu jātop, lai tās darbība būtu produktīva. “Ir jādod iespēja minoritātēm pašām piedalīties valsts politikas veidošanā. Pretējā gadījumā šos cilvēkus agri vai vēlu savā ietekmes sfērā iegūs pavisam citas ideoloģijas piekritēji. Ir jāpanāk līdzatbildība, dodot pēc iespējas tiešākus uzdevumus,” uzsvēra V.Avotiņš.

Sarunas gaitā abas puses pieskārās nesenajam Aicinājumam par minoritāšu stāvokli Latvijā, kuru parakstījis arī V.Avotiņš. Prezidents atzina, ka pēc šīs vēstules nedaudz citādāk analizējot minoritāšu jautājumus Latvijā un piebilda: “Atmiņas par nacionālajām attiecībām no okupācijas gadiem nekādā gadījumā nedrīkst būt par attiecību vadmotīvu vēl joprojām.”

V.Avotiņš atzina, ka Prezidenta atbilde uz Aicinājumu esot godprātīga un ka ar Aicinājuma publicēšanu aizsāktā diskusija starp Prezidentu un tā parakstītājiem iegūstot saprātīgu un auglīgu risinājumu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!