• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie valsts prezidenta - Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1996., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta turpinot par minoritātēm

Vēl šajā numurā

05.03.1996., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie valsts prezidenta - Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs

Piektdien, 1. martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Zemnieku savienības (ZS) priekšsēdētāju un Bauskas rajona padomes priekšsēdētāju Alfrēdu Greiseli. Sarunas gaitā partijas priekšsēdētājs izteica Zemnieku savienības atbalstu G.Ulmanim gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās.

Alfrēds Greiselis informēja Valsts prezidentu par ZS stratēģiju valstiski nozīmīgu jautājumu risināšanā. Konkrēti: par gatavošanos pavasara sējai, kā arī par gaidāmo ZS vadības tikšanos ar Zemkopības ministrijas vadību. “Vajadzētu dot iespēju lauciniekiem pavasarī apsēt zemes platības, un es uzskatu, ka šogad tiks apsēts vairāk nekā pagājušajā gadā. Par to liecina ziemāju sēja Bauskas rajonā rudenī, jo, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 1995. gadā tika apsēts divreiz vairāk — 8 tūkstoši hektāru. Zemniekiem nepieciešams starta kapitāls, ko var dot vienīgi kredīti.”

Alfrēds Greiselis pastāstīja par ZS darbību Saeimas frakcijā un par plāniem likumdošanas iniciatīvas jomā.

Kā Bauskas rajona padomes priekšsēdētājs A.Greiselis informēja par stāvokli rajonā, vienlaikus uzsverot, ka kritiskajā budžeta situācijā var nākties slēgt dažas rajona slimnīcas, lai saglabātu iespēju finansēt Bauskas slimnīcu. Tika apspriests arī Latvijā gaidāmo administratīvi teritoriālo izmaiņu jautājums.

Alfrēds Greiselis pastāstīja par plāniem savas partijas nostiprināšanā. Abi sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka jaunas partijas dibināšana Latvijā nav nepieciešama.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!