• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
29. februāra sēde. Kopsavilkums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1996., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

29. februāra sēde. Stenogramma

Vēl šajā numurā

05.03.1996., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

29. februāra sēde
 Kopsavilkums

Saeima 3. lasījumā pieņēma šādus likumprojektus:

— “Par grozījumiem likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli””. (Reģ. nr. 43) (dok. nr. 357; nr. 445) Balsojums: 71 par, 0 pret, 4 atturas.

— “Par grozījumiem likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””. (Reģ. nr. 44) (dok. nr. 358; nr. 446) Balsojums: 78 par, 2 pret, 6 atturas.

Saeima 2. lasījumā kā steidzamus pieņēma šādus likumprojektus:

— “Par Latvijas Republikas valdības un Dānijas Karalistes valdības līgumu par savstarpējo palīdzību muitas jautājumos”. (Reģ. nr. 103) (dok. nr. 261; nr. 412) Balsojums par steidzamību: 70 par, 0 pret, 4 atturas. Balsojums par 1. lasījumu: 72 par, 1 pret, 1 atturas. Balsojums: 70 par, 0 pret, 4 atturas.

— “Par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu un valstu, kas piedalās programmā “Partnerattiecības — mieram”, līgumu par to bruņoto spēku statusu un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu un valstu, kas piedalās programmā “Partnerattiecības — mieram”, līguma par to bruņoto spēku statusu protokolu”. (Reģ. nr. 100) (dok. nr. 235; nr. 413) Balsojums par steidzamību: 65 par, 1 pret, 6 atturas. Balsojums par 1. lasījumu: 66 par, 1 pret, 6 atturas. Balsojums par 2. lasījumu: 69 par, 1 pret, 5 atturas.

Saeima nodeva komisijām šādus likumprojektus:

— “Likums par Valsts cilvēktiesību biroju”. (Reģ. nr. 138) (dok. nr. 422; nr. 422a) Nodots Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai (atbildīgā), Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

— “Grozījumi likumā “Par ārvalstu ieguldījumiem Latvijas Republikā””. (Reģ. nr. 141) (dok. nr. 442; nr. 442a) Nodots Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai (atbildīgā), Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

— “Grozījumi likumā “Par valsts civildienestu””. (Reģ. nr. 142) (dok. nr. 443; nr. 443a) Nodots Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai (atbildīgā).

— “Valstiski svarīgas informācijas aizsardzības likums”. (Reģ. nr. 143) (dok. nr. 447; nr. 447a) Nodots Aizsardzības un iekšlietu komisijai (atbildīgā), Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Nacionālās drošības komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Ārlietu komisijai, Tautsaim-niecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, Sociālo un darba lietu komisijai, Eiropas lietu komisijai, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai.

Saeima pieņēma lēmumus par amatpersonu ievēlēšanu un atbrīvošanu no amata:

— “Par deputāta I.Emša atsaukšanu no Saimieciskās komisijas”. (dok. nr. 448) Balsojums: 54 par, 10 pret, 5 atturas.

— “Par deputāta P.Putniņa ievēlēšanu Pieprasījumu komisijā”. (dok. nr. 459) Balsojums: 60 par, 0 pret, 11 atturas.

Saeima izskatīja patstāvīgos priekšlikumus un pieņēma lēmumus:

— “Par pilsonības piešķiršanu Marijai Briedei par īpašiem nopelniem Latvijas labā”. (dok. nr. 397) Balsojums: 57 par, 5 pret, 6 atturas.

— “Par priekšlikumu iesniegšanas laika pagarināšanu Izglītības likuma projektam līdz šā gada 30. martam”. (dok. nr. 414) Balsojums: 74 par, 0 pret, 4 atturas.

Deputātu jautājumi:

— Saeima nodeva Ministru prezidentam A.Šķēlem un ekonomikas ministram G.Krastam deputātu K.Čerāna, J.Kazāka, E.Zelgalvja, I.Liepas, E.Grīnberga, M.Rudzīša un O.Grinberga jautājumu par “Latvenergo” un ERAB noslēgto līgumu par kredītu Daugavas HES rekonstrukcijai. (dok. nr. 462)

— Saeima nodeva ārlietu ministram V.Birkavam deputātu G.Valdmaņa, E.Bāna, R.Dilbas, J.Rubuļa un A.Rubina jautājumu par Latvijas Republikai un Latvijas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem 2. Pasaules karā nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu. (dok. nr. 460)

— Saeima nodeva Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram M.Gailim deputātu G.Gannusas, J.Mauliņa, K.Čerāna, A.Saulīša, E.Grīnberga, J.Stroda. M.Rudzīša, J.Kazāka, O.Dunkera un A.Rubina jautājumu par dabas resursu nodokļa izmantošanu. (dok. nr. 463)

— Saeima nodeva zemkopības ministram A.Kaulam un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram M.Gailim deputātu G.Gannusas, E.Grīnberga, K.Čerāna, J.Stroda, J.Kazāka, A.Saulīša, J.Mauliņa, A.Rubina, O.Grinberga un E.Zelgalvja jautājumu par SIA “Proventus farmi” plānoto cūku fermu kompleksa celtniecību Limbažu rajonā. (dok. nr. 464)

— Saeima nodeva labklājības ministram V.Makarovam un veselības valsts ministram J.Viņķelim deputātu A.Saulīša, J.Mauliņa, G.Gannusas, K.Čerāna, J.Stroda, A.Rubina, J.Kazāka, E.Grīnberga, I.Liepas un M.Rudzīša jautājumu par medicīnas personāla interešu aizstāvību. (dok. nr. 461)

— Saeima nodeva Ministru prezidenta biedram Z.Čeveram un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram M.Gailim deputātu M.Lujāna, A.Bartaševiča, M.Rudzīša, G.Gannusas un J.Stroda jautājumu par iespējamo pavasara plūdu izraisīto seku novēršanu. (dok. nr. 454)

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!