• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēstuli Amerikas latviešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1996., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pret narkotiku biznesu

Vēl šajā numurā

05.03.1996., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU, NOZARU ZIŅAS

Par vēstuli Amerikas latviešiem

Ārlietu ministrs Valdis Birkavs nosūtījis Amerikas latviešu apvienības (ALA) priekšsēdētājam Imantam Rupneram vēstuli, kurā izsaka pateicību ALA par aktīvo darbu Viduseiropas un Austrumeiropas koalīcijas veidošanā un darbībā, kas veicina Latvijai nozīmīgu politisko jautājumu aktualizēšanu ASV augstākās varas un pārvaldes institūcijās.

Vēstulē atzinīgi novērtēta šī gada 12.februārī notikusī koalīcijas pārstāvju vizīte pie ASV prezidenta Viljama Džefersona Klintona, kuras laikā apspriesti Viduseiropas un Austrumeiropas valstu drošības jautājumi un NATO paplašināšana. Tikšanās laikā V.Dž.Klintons izteica stingru ASV atbalstu šī reģiona valstu centieniem sekmīgi iekļauties Eiropas un transatlantiskajās struktūrās.

V.Birkava vēstulē uzsvērts, ka Latvijai ir ļoti nozīmīga Amerikas latviešu ieinteresētība un atbalsts valsts politisko un ekonomisko problēmu risināšanā. Vēstulē pausta pārliecība, ka “ALA, darbojoties gan patstāvīgi, gan Apvienotās baltiešu nacionālās komitejas un Viduseiropas un Austrumeiropas koalīcijas sastāvā, arī nākotnē dos nozīmīgu ieguldījumu Latvijai un citām reģiona valstīm svarīgu jautājumu sekmīgā risināšanā, efektīvi izmantojot savas iespējas tiešam dialogam ar ASV varas un pārvaldes institūciju augstāko vadību”.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!