• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tautsaimniecības ministru konferences. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.1996., Nr. 43/44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rūpēs par poļu minoritāti

Vēl šajā numurā

08.03.1996., Nr. 43/44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tautsaimniecības ministru konferences

Nedēļas sākumā, no 3. līdz 5.martam Baltimorā (ASV) notika 4. Rietumvalstu un Austrumvalstu ekonomikas, tirdzniecības un rūpniecības ministru konference, kas bija organizēta tā dēvētā Minsteres procesa ietvaros. Minsteres process tika uzsākts 1992.gada maijā pēc Vācijas iniciatīvas, un būtībā tā ir pasākumu sērija, kas notiek reizi gadā dažādās valstīs.

Konferences galvenais mērķis ir izstrādāt rekomendācijas valstu likumdošanas, valdības programmu un politikas pilnveidošanai, lai veicinātu tirdzniecību un ieguldījumus starp attīstītajām un pārejas posmā esošajām valstīm. Konferences ietvaros notiek atsevišķs biznesa forums, kurā apkopo biznesa pārstāvju ieteikumus.

No pārejas posma valstīm Baltimoras konferencē bija aicinātas piedalīties Baltijas valstis un Slovēnija. Latvijas valdības delegāciju vadīja LR ekonomikas ministrs Guntars Krasts, tās sastāvā bija LR vēstnieks ASV Ojārs Kalniņš un LR Ārlietu ministrijas 2. daudzpusējo attiecību departamenta direktore Iveta Sers. Latvijas biznesa aprindas pārstāvēja ASV Tirdzniecības kameras Rīgā viceprezidents Sols Bukingolts un SIA “LJS firma “Hanza”” ģenerāldirektors Andris Jurdžs.

Līdztekus darbam konferences sesijās Latvijas valdības delegācijai bija divpusējas tikšanās ar deviņu valstu delegācijām, kurās tika pārrunāti Latvijai aktuāli jautājumi.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!