• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētājas - LZA prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.1996., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39279

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.03.1996., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētājas — LZA prezidents

Vakar, 12. martā, Saeimas priekšsēdētāja I.Kreituse tikās ar Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentu profesoru Tāli Milleru, lai apspriestu sadarbības iespējas.

Kā viens no svarīgākajiem kopdarbības virzieniem tika atzīmēta Zinātņu akadēmijas profesionālo ekspertu iespējamā palīdzība dažādu likumprojektu izvērtēšanā.

Saeimas priekšsēdētāja un Zinātņu akadēmijas prezidents bija vienisprātis, ka sevišķi svarīga nozīme ir jaunās paudzes skološanai un īpaši aktuāls uzdevums šobrīd ir izstrādāt pamatotu un Eiropas līmenim atbilstošu ziglītības likumu. Savu ieguldījumu šā likuma izvērtēšanā varētu dot Zinātņu akadēmijas eksperti.

Tika runāts arī par to, ka Zinātņu akadēmija varētu uzņemties darbības koordinēšanas un izglītošanas funkcijas ne vien sadarbībā ar Baltijas valstīm, bet arī plašākā līmenī. Tālis Millers pastāstīja par trim galvenajām problēmām, ko kopīgi risina Latvijas Zinātņu akadēmijas, Igaunijas Zinātņu akadēmijas un Lietuvas Zinātņu akadēmijas locekļi. Tās ir: Baltijas jūras problēma, enerģētikas problēma un kopēja Baltijas tēla veidošana pasaulē — Baltistikas problēma.

Kopīgi būtu īstenojams projekts, kas paredz ar UNESCO atbalstu izdot Eiropas Savienības valstu valodu vārdnīcas. Pirmo šajā sērijā varētu izdot franču valodas vārdnīcu, lai atzīmētu Francijas sniegto atbalstu mūsu valstij kultūras un draudzības sakaru veidošanā un nostiprināšanā.

Sarunas gaitā tika atzīmēts, ka nepieciešams izdarīt grozījumus likumdošanas aktos, lai arī Zinātņu akadēmijai tiktu piešķirta atļauja saņemt ziedojumus, uz ziedotājiem attiecinot uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumus.

Zinātņu akadēmijas prezidents Tālis Millers īpašu nozīmi piešķīra likumā “Par zinātnisko darbību” paredzētajiem grozījumiem, kuros noteikts, ka Zinātņu akadēmijas hartu apstiprina Saeima.

Saeimas priekšsēdētājas
palīdze Ramona Petrika
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!