• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vācbaltiešu rūpe - arī Latvijas slimnīcas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.1996., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas līgumiem ar NATO

Vēl šajā numurā

13.03.1996., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vācbaltiešu rūpe — arī Latvijas slimnīcas

Šajās dienās savā kārtējā vizītē Latvijā bija ieradusies Vācbaltiešu apvienības priekšsēdētāja brīvkundze, baronese Valtraute fon Tīzenhauzena.

Kā pastāstīja viešņa, vizītes galvenais mērķis bija sniegt palīdzību slimnīcām, pansionātiem un rehabilitācijas centriem. Kopā ar Valsts prezidenta kundzi Ainu Ulmani viņas abas apmeklēja Vaivaru rehabilitācijas centru. Patlaban tiekot risināts jautājums par bērnu aprūpes centra izveidi, kurš varētu būt līdzīgs tam, kāds darbojas Minhenē. Šādā centrā kopā uzturas veselie un slimie bērni un audzināšanas darbā tiek izmantota itāļu pedagoga Montesori metodika.

Valtraute fon Tīzenhauzena tikusies ar Vācijas Federatīvās Republikas prezidenta Hercoga kundzi. Arī viņa ir ieinteresēta piedalīties Latvijas slimo bērnu atveseļošanas programmā.

Vizītes laikā nodibināti sakari ar Saldus evaņģēliski luteriskās baznīcas draudzi. Un kā māsu draudze saldeniekiem tagad būs Mekenheimas evaņģēliski luteriskās baznīcas draudze. Tikuši pārrunāti tāpat materiālās palīdzības jautājumi.

Brauciena laikā uz vecvecāku kādreizējo dzīvesvietu — Liepāju — nogādāta speciāla aparatūra 10 000 Vācijas marku vērtībā. Tika risinātas sarunas par speciāla diagnostikas centra izveidi.

Vācu — latviešu biedrībā Liepājā izskatīti jautājumi, kas saistīti ar kultūras projektu. Šim nolūkam Vācijas Federatīvās Republikas valdība paredzējusi atvēlēt līdzekļus. Par turpmāko sadarbību notikusi saruna ar Ministru prezidenta biedru, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Māri Gaili.

Baronese Valtraute fon Tīzenhauzena ar šo braucienu ir apmierināta. Maijā savas valdības delegācijas sastāvā viņa ieradīsies Latvijā atkārtotā vizītē.

Ingrīda Rumbēna,
“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!