• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vija Ozola, Lopkopības izmēģinājumu stacijas "Jaunpils" galvenā zootehniķe: Pārraudzība - ciltsdarba pamats. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1996., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akcionāru sapulces

Vēl šajā numurā

19.03.1996., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vija Ozola, Lopkopības izmēģinājumu stacijas “Jaunpils” galvenā zootehniķe:
Pārraudzība — ciltsdarba pamats

Tas ir priecīgs notikums, ka beidzot mūsu valdībā ir tāda interese par rindas pēdējo locekli — ražotāju fermā, kuram jāiet savs darba solis katru dienu — arī svētkos, tāpat Jaungadā un Ziemassvētkos —, vienalga vai viņš grib, vai ne.

Mēs katrs saprotam, ka valstij jāražo daudz piena, bet kvalitatīvi. Lai uzlabotu ganāmpulku, nepieciešams ciltsdarbs, kura pamatā ir pārraudzība. Diemžēl mūsu ganāmpulka pārraudzība līdzekļu trūkuma dēļ ir ļoti sarukusi. Kopš nav garantētas subsīdijas, ciltsdarbs, kas nedaudz bija atjaunojies un gājis plašumā, atkal draud iznīkt. Tādēļ Tukuma piensaimnieki domā par to, kā aizkavēt šī pārraudzības darba iznīkšanu.

Kādēļ tā ir? Tā kā nav subsīdiju, tad zemnieki nespēj samaksāt pārraugam par darbu. Patlaban ir tā, ka daudzos pagastos, kur ilgus gadus strādā pieredzējuši speciālisti, viņi mēnešiem nesaņem atalgojumu. Lai šie cilvēki saņemtu atlīdzību, esam iecerējuši visus individuālos pārraugus iesaistīt Tukuma piensaimnieku biedrībā, algot šos cilvēkus un viņiem par darbu maksāt no piena naudas. Šādi piesaistot pagastu pārraugus Piensaimnieku biedrībai, būs arī iespējams kontrolēt, lai dati būtu precīzi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!