• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Viesturs Bāns, Jelgavas rajona Staļģenes pagasta SIA "Vanči" vadītājs: Arī piens kļuvis deficīts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1996., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vija Berķe, piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Cēsis" valdes priekšsēdētāja: Mēs - lielākie nodokļu maksātāji

Vēl šajā numurā

19.03.1996., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Viesturs Bāns, Jelgavas rajona Staļģenes pagasta SIA “Vanči” vadītājs:
Arī piens kļuvis deficīts

Šodien piens jau kļuvis par deficīta preci, būtu jāpieaug piena cenai.

Kāpēc tagad, kad piens ir deficīts, mēs runājam par to, ka cena neatbilst ražošanas izmaksām. Domāju, ka liela daļa lauku pienotavu pieder zemniekiem, tie ir akciju turētāji. Tad jāprasa, kāpēc šīs akciju sabiedrības — pienotavas nestrādā tādā virzienā, lai apmierinātu lielāko akciju turētāju daļu. Ir pienācis laiks šiem īpašniekiem domāt, kur pārstrādāt pienu, ko ir vērts un ko nav vērts darīt. Lielākā daļa Jaunsvirlaukas piena nonāk Rīgā. Domāju, ka Piensaimnieku centrālajai savienībai nav jānorāda, kam to pārdot.

Zemniekiem ļoti traucē šie daudzie grāmatvedības noteikumi. Pat griežoties pie finansu speciālistiem, tie ne vienmēr var pateikt, vai tas papīrs ir pareizs, vai nav. Varbūt Zemkopības ministrija varētu šo lietu sakārtot un vienkāršot.

Neviens nerunā arī par to, ka, palielinot pievienotās vērtības nodokli līdz 18 procentiem, tika apsolītas subsīdijas, turklāt lielākas nekā līdz šim. Mēs atceramies, ka, paaugstinot nodokli, iepirkuma cenas kritās, lai veikalā tās nebūtu lielākas. Citās valstīs, piemēram, Vācijā, šis nodoklis pārtikai ir 16 procenti. Un tā jau ir zināma dotācija.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!