• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - Aizsardzības ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1996., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Eiropas Savienības asociatīvo līgumu

Vēl šajā numurā

19.03.1996., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — Aizsardzības ministrijā


Valsts prezidents Guntis Ulmanis Aizsardzības ministrijā, tiekoties ar aizsardzības ministru Andreju Krastiņu un ārvalstu militārajiem atašejiem;

Nacionālo bruņoto spēku komandieris pulkvedis Juris Dalbiņš, tulks, Valsts prezidents Guntis Ulmanis un aizsardzības ministrs Andrejs Krastiņš

Vakar, 18.martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis apmeklēja Aizsardzības ministriju, kur aizsardzības ministrs Andrejs Krastiņš uz tikšanos aicināja Valsts prezidentu un Eiropas Savienības (ES) un NATO valstu militāros atašejus. Atklājot tikšanos, G.Ulmanis teica runu, kurā uzsvēra, ka šī ir pirmā reize, kad notiek domu apmaiņa starp militārajiem atašejiem, Valsts prezidentu un aizsardzības ministru.

“Latvijas izpratnē mūsu valsts piederība Eiropas Savienībai nebūs aizvietojums piederībai NATO organizācijai kā centrālajam drošības spēkam Eiropā. Tāpēc Latvijas skaidrs mērķis ir kļūt par NATO dalībvalsti,” savā runā teica G.Ulmanis.

Pēc aizsardzības ministra uzrunas prezidents aicināja militāros atašejus iekļauties diskusijā, izteikt savus vērtējumus par Latvijas armiju un nākotnes drošības dimensijām Eiropā.

Situāciju Latvijas bruņotajos spēkos militārie atašeji vērtēja kā pozitīvi progresējošu, salīdzinot ar 1993.gadu. Tomēr piebilda, ka valsts bruņotajiem spēkiem no budžeta netiek piešķirts pietiekami daudz līdzekļu. “Tiem, kas paši pašaizliedzīgi strādā un cenšas sev palīdzēt, ir gatavi palīdzēt arī citi,” sacīja Lielbritānijas militārais atašejs Naidžels Langs.

Runājot par NATO lomu Eiropas drošības sistēmā, militārie atašeji pauda savu personisko viedokli un atzina, ka nākotnē NATO nostiprināsies un tai noteikti būs primārā nozīme.

Sarunās piedalījās šādi militārie atašeji: Alens Nikola — Nikolā (Francija), Burkhards fon Grolls (Vācija), Anders Morks (Norvēģija), Naidžels Langs (Lielbritānija), Roberts V.Keršavs (ASV).

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!