• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 16.marta ārkārtas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1996., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - pašvaldību lietu ministrs

Vēl šajā numurā

19.03.1996., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valdības 16.marta ārkārtas sēdē

Sestdien, 16.martā, Ministru kabineta ārkārtas sēdē tika skatīts un apstiprināts Ministru kabineta rīkojums par valdības garantijām par kredītu Daugavas kaskādes HES rekonstrukcijai.

Akceptēja Latvijas Republikas un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas garantijas līgumu par 76,2 miljonu ASV dolāru kredīta piešķiršanu valsts akciju sabiedrībai “Latvenergo”, lai realizētu rekonstrukcijas projektu.

No kopējās summas — 76,2 milj. ASV dolāru — izsniegt valdības garantijas ERAB par 34,1 milj. ASV dolāru kredītu valsts akciju sabiedrībai “Latvenergo”, kā arī izsniegt valdības garantijas Eksporta kredīta aģentūrai par kredītu līdz 15 milj. ASV dolāru pēc tam, kad būs noslēdzies Pļaviņu HES paredzēto iekārtu iepirkuma konkurss, izsniegt valdības garantijas Eiropas Investīciju bankai par 7,5 milj. ASV dolāru kredītu valsts akciju sabiedrībai “Latvenergo” un finansu ministram A.G.Kreitusam noslēgt Finansu ministrijas un VAS “Latvenergo” kredīta apakšlīgumu par 19,6 milj. dolāru aizdevumu, izmantojot kredītlīgumu ar Japānas Eksporta un importa banku.

Izstrādātais rekonstrukcijas projekts paredz investīcijas Pļaviņu HES rekonstrukcijai 29,5 milj. dolāru apmērā, savukārt Ķeguma HES — 28 milj. dolāru. Lai veiktu elektrostaciju hidrobūvju dambju uzlabošanu, tam paredzēti 13 miljoni dolāru.

Veicot plānotos rekonstrukcijas darbus, tiks pagarināts augšminēto staciju darbināšanas laiks un uzlabota to darbības efektivitāte. Plānots papildus saražot elektroenerģiju 50,2 milj. kWh gadā, tiks samazināti ekspluatācijas izdevumi par 300 000 ASV dolāru gadā.

Plānots, ka atmaksājamā kredīta pamatsumma un procenti tiks atmaksāti desmit gadu laikā.

Ministru kabinets vēlreiz izskatīja grozījumus likumā “Par akcīzes nodokli”. Tika akceptētas izmaiņas, kas paredz, ka ar šī gada 1.jūniju akcīzes nodokļa likme svinu saturošam benzīnam un svinu nesaturošam benzīnam, to aizstājējproduktiem un komponentiem būs 10 santīmi. Izmaiņas likumprojektā nosūtītas izskatīšanai Saeimā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!