• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms atbildīgās vizītes uz Eiropas Savienību - Eiropas Savienības vēstnieks - Latvijas darba delegācijas locekļi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.1996., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saruna par nacionālo un reģionālo televīziju

Vēl šajā numurā

20.03.1996., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirms atbildīgās vizītes uz Eiropas Savienību

Pie Valsts prezidenta

— Eiropas Savienības vēstnieks

Vakar, 19. martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis Rīgas pilī tikās ar Eiropas Savienības vēstnieku Latvijā Ginteru Veisu. Sarunas gaitā tika pārrunāti jautājumi, kuru izskatīšana būtu svarīga prezidenta darba vizītei Briselē. G. Ulmanis pastāstīja, ka tikšanās Briselē ritēšot trīs līmeņos, “bet galvenais uzdevums ir pārliecināt ES komisiju vadītāju Žaku Santēru, ka Latvija ir gatava sākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā”. Eiropas Savienības vēstnieks G. Veiss uzsvēra, ka nevar apspriest jautājumu par integrāciju Eiropas Savienībā, nepieskaroties attiecībām ar Austrumu kaimiņvalstīm un nepilsoņu statusam Latvijā. G. Veiss atzīmēja, ka Eiropas Savienība dzīvi interesējas par situāciju Krievijā, īpaši pēc rezolūcijas par Belovežas vienošanās denonsēšanu pieņemšanas Krievijas Valsts domē. Latvijas Valsts prezidents atzīmēja, ka Briselē noteikti runās par Krievijas un Latvijas attiecībām, kā arī par Baltijas valstu un Baltijas jūras reģiona valstu kooperāciju. G. Veiss akcentēja Baltijas valstu sadarbības un Baltijas jūras valstu iniciatīvas nozīmi Eiropas Savienības integrācijas procesa veicināšanā. Ne mazāk svarīga esot reģionālā kooperācija un sadarbība transporta sakaru jomā, īpaši pievēršot uzmanību pārrobežu sadarbībai.

Prezidents un vēstnieks pārrunāja arī struktūrpolitikas problēmas Latvijā. G. Veiss atzina, ka Latvijai ir liels potenciāls ārzemju investīciju piesaistei, jo Latvija ir pievilcīga zeme ārzemju kapitālam. Bet ārzemju biznesmeņiem ir nepieciešama detalizētāka informācija par Latviju, tāpēc viņš uzskata par apsveicamu Latvijas vēstnieku darbību šai jomā.

Viens no tematiem, par ko Valsts prezidents iecerējis runāt Briseles vizītes laikā, ir bezdarba problēma ES un monetārās ūnijas izveide, kā arī tas, kā Latvija izskatās šai kontekstā. G. Ulmanis izteica pārliecību, ka reģionālās kooperācijas un privatizācijas gaitas rezultātā Latvijā tiks radītas jaunas darba vietas. Latvijas Valsts prezidents pastāstīja, ka tiek domāts par globālu projektu realizāciju Latvijā. Viens no tādiem ir multimodālo koridoru attīstīšana, kā arī Latvijas ostu racionālāka un efektīvāka izmantošana.

Prezidents un vēstnieks apsprieda galvenos kritērijus, kas liecinātu par valsts gatavības pakāpi integrācijai Eiropas Savienībā. G. Veiss pauda savu interesi par G. Ulmaņa ierašanos Eiropas Politikas institūtā, jo pats esot bijis ar to saistīts.

Nobeigumā Eiropas Savienības vēstnieks izteica cerību, ka Latvijas Valsts prezidenta vizīte Briselē ritēs sekmīgi, un novēlēja labu veiksmi.

Valsts prezidenta preses dienests

— Latvijas darba delegācijas locekļi

Lai saskaņotu Latvijas delegācijas darbības programmu Briselē, vakar pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ieradās aizsardzības ministrs, Ministru prezidenta biedrs Andrejs Krastiņš, Saeimas ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Aleksandrs Kiršteins, Saeimas deputāts Jānis Jurkāns un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs

Foto: Måris Kaparkaléjs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!