• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 19. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.1996., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39424

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru Kabineta ziņas - MK Ekonomikas un finansu komitejā - MK Valsts un sociālo lietu komitejā - MK Ārlietu un drošības komitejā

Vēl šajā numurā

20.03.1996., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 19. marta sēdē

Vakar, 19. martā, kārtējā valdības sēdē Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par nodokļu atvieglojumu piemērošanu maksājumiem, kurus izmaksā nerezidentiem”, kas paredz, ka maksājumi nerezidentiem, kurus maksā Latvijas rezidenti un nerezidentu pastāvīgās pārstāvniecības, tiks aplikti ar nodokļiem saskaņā ar Latvijas likumiem, izņemot gadījumus, kad jāpiemēro Saeimas apstiprinātajos starptautiskajos līgumos noteiktā nodokļu maksāšanas kārtība.

Grozījumi noteikumos par uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma normu piemērošanu dod precīzāku skaidrojumu par rezidenta un nerezidenta ar nodokli apliekamajiem ieņēmumiem, ar nodokli apliekamajiem ieņēmumiem no vērtspapīru pārdošanas, maiņas vai cita veida darījumiem un par pamatlīdzekļu nolietojuma ietekmi uz nodokļu maksāšanu.

Akceptēti noteikumi “Par revīzijas veikšanu pēc procesa virzītāja pieprasījuma”. Tajos noteikta kārtība, kādā veicama saimnieciskās un finansiālās darbības revīzija pēc prokurora, tiesneša vai tiesas pieprasījuma un kādā veidā jānoformē attiecīgie materiāli.

Par Civilās aizsardzības centra direktoru iecelts ierēdņa kandidāts Ludis Pauliņš.

Valdība pieņēma noteikumus “Par valsts nozīmes datorizētu informācijas sistēmu statusa piešķiršanas kārtību un tehniskās realizācijas prasībām”. Prasības tiks piemērotas tām valsts un pašvaldību institūcijām, kurām saskaņā ar normatīvajiem dokumentiem statistiskās un citas informācijas apstrādei un glabāšanai izmanto datorizētas daudzlietotāju informācijas sistēmas. Valsts nozīmes sistēmas statusu piešķirs Valsts vienotās informātikas un sakaru centrs.

Lai pabeigtu nepilsoņu personu apliecinošu dokumentu parauga izstrādi un nodrošinātu ieviešanu, kā arī lai nodarbotos ar pasu izgatavošanu un to aizpildīšanu saistītiem jautājumiem, izveidota darba grupa Pilsonības un imigrācijas departamenta direktora Inta Zītara vadībā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!