• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru Kabineta ziņas - MK Ekonomikas un finansu komitejā - MK Valsts un sociālo lietu komitejā - MK Ārlietu un drošības komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.1996., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 19. marta sēdes

Vēl šajā numurā

20.03.1996., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja pirmdien, 18. martā, valdības akceptam nosūtīja izmaiņas Latvijas Attīstības aģentūras padomes sastāvā. Par tās priekšsēdētāju ieteikts ekonomikas ministrs G. Krasts, par padomes locekļiem — akciju sabiedrības “Zunda” direktors A. Einauss, Ministru prezidenta biedrs M. Gailis, finansu ministrs A.G. Kreituss, satiksmes ministrs V. Krištopans, Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents V. Kulbergs, Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors J. Naglis, SIA “Mašīnbūves asociācija” direktors V. Rantiņš, firmas “Lode” direktors J. Slesars.

Izskatīšanai MK sēdē akceptēts noteikumu projekts “Par viesnīcu, kūrortviesnīcu, moteļu un viesu māju licencēšanu un klasifikāciju LR”. Tas nosaka kārtību, kādā tiek izsniegtas licences viesnīcu, kūrortviesnīcu, moteļu un viesu māju darbībai, kā izsniedzami sertifikāti, lai aizsargātu patērētāju tiesības un likumīgās intereses. Licenci paredzēts piešķirt uz diviem gadiem, un to veiks Latvijas Tūrisma padomes izveidota viesnīcu un viesu māju licencēšanas komisija. Valsts nodeva par katru viesnīcu vai viesu māju būs no 25 līdz 400 latiem atkarībā no viesnīcas vai viesu mājas kategorijas. Paredzēts, ka būs piecu kategoriju viesnīcas un četru kategoriju viesu mājas.

Valdības akceptam komiteja nolēmusi nosūtīt likumprojektu “Par mērījumu vienotību”. Likumprojekta mērķis — nodrošināt mērījumu vienotību Latvijā, lai aizsargātu cilvēka dzīvību un veselību, vidi un patērētāju no neprecīzu un nepareizu mērījumu negatīvajām sekām. Likums noteiks arī metroloģiskās prasības mērīšanas līdzekļiem un realizācijai paredzētajām fasētām precēm, ko kontrolē valsts.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts likumprojekts “Par atbilstības novērtēšanu”. Tā mērķis nodrošināt vienotu produkcijas, procesu un pakalpojumu atbilstības novērtēšanas kārtību, harmonizētu ar Eiropas Savienības un starptautiskajiem tiesību aktiem. Likums attieksies uz visām ražotāju, piegādātāju, importētāju, tirgotāju un citām organizācijām, uzņēmumiem un uzņēmējsabiedrībām, kas pretendē uz produktu, procesa vai pakalpojumu atbilstības novērtēšanu, kā arī uz šajā novērtēšanas procesā iesaistītajām testēšanas un kalibrēšanas laboratorijām, inspekcijām, sertifikācijas un akreditācijas isnstitūcijām.

Lai nodrošinātu samaksu naudā par zemes īpašuma lauku apvidos kompensācijas sertifikātiem, komiteja akceptējusi projektu grozījumiem likumā “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību”, “Par zemes privatizāciju lauku apvidos”, kā arī MK noteikumu projektu “Par valsts nekustamā īpašuma pārdošanu”. Projekts grozījumiem likumā “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību” paredz, ka pēc Ministru kabineta apstiprinātiem mantas atsavināšanas sarakstiem valsts (pašvaldību) mantas atsavināšanas rezultātā iegūtos līdzekļus (pēc izsoles izdevumu atskaitīšanas) ieskaita valsts budžetā un (vai) Valsts īpašuma privatizācijas fondā. Projekts grozījumiem likumā “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” paredz, ka ar atsevišķu MK rīkojumu var pārdot valsts un pašvaldību zemi par naudu un šie iegūtie līdzekļi ieskaitāmi Valsts īpašuma privatizācijas fondā un izmantojami vienīgi zemes īpašuma lauku apvidos kompensācijas sertifikātu dzēšanai. MK noteikumu projekts “Par valsts nekustamā īpašuma pārdošanu” paredz zemes īpašuma lauku apvidos kompensācijas sertifikātu dzēšanai nepieciešamo līdzekļu iegūšanai uzdot Finansu ministrijai sagatavot pārdodamā valsts nekustamā īpašuma sarakstu, šo īpašumu pārdošanu uzticot Latvijas Hipotēku un zemes bankai.

Komiteja akceptējusi arī projektu grozījumiem likumā “Par valsts un pašvaldību privatizācijas fondiem”. Tie paredz, ka no dzīvokļu privatizācijas iegūtie līdzekļi izmantojami dzīvojamo māju privatizācijas procesa finansēšanai. Pārējie privatizācijas fonda līdzekļi izmantojami valsts mērķprogrammās iekļauto projektu finansēšanai, privātuzņēmējdarbības kreditēšanai, hipotekārās aizdevumu sistēmas attīstības stimulēšanai un ilgtermiņa kredītresursu veidošanai Latvijas Hipotēku un zemes bankā, privātuzņēmējdarbību apkalpojošās infrastruktūras izveides, darbības un attīstības kreditēšanai, privatizējamo uzņēmumu sanācijas procesa nodrošināšanai, privatizācijas procesa nodrošinājumam, kompensācijas izmaksai naudā par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos piešķirtajiem zemes īpašuma kompensācijas sertifikātiem un par valsts vajadzībām paturēto kapitāla daļu specializētajos valsts lauksaimniecības uzņēmumos.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts Enerģijas patērētāju komitejas nolikums. Komitejas uzdevums būtu nodrošināt enerģijas patērētāju grupu interešu aizsardzību energoapgādē, izskatīt patērētāju sūdzības un priekšlikumus, sniegt ziņojumus un informāciju Energoapgādes regulēšanas padomei par situāciju energoapgādes uzņēmumos, ja tā skar enerģijas patērētāju intereses.

Likvidējot rūpnīcu “Elmīra” (Rīgā, Kurzemes prospektā 5), valsts īpašumā nolemts saglabāt nekustamo īpašumu papildu arhīva glabātavas ar ietilpību 1,5 miljoni vienību izveidošanai. Finansu ministram paredzēts uzdot dzēst rūpnīcas “Elmīra” parādu valsts budžetam 187 226 latu apmērā, bet Privatizācijas aģentūrai no privatizācijas rezultātā iegūtajiem līdzekļiem vajadzēs izmaksāt rūpnīcā strādājošajiem algas 72 774 latu apmērā un pārējiem kreditoriem 71 694 latus.

No privatizējamo objektu saraksta ieteikts svītrot valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” objektu Cēsīs, Piebalgas ielā 83.

Pašvaldībām paredzēts nodot kārtējos privatizējamo uzņēmumu sociālās sfēras objektus, tai skaitā valsts akciju sabiedrības “Dauteks” kultūras pili ar sporta zāli un bērnu atpūtas nometni (Daugavpilī), Rankas kartona fabrikas dzīvojamās mājas, Rīgas kuģu remonta rūpnīcas bērnudārza ēku.

Ēkas Valmierā, L. Paegles ielā 9, ieteikts saglabāt valsts īpašumā un nodot Labklājības ministrijas valdījumā Vides veselības centra vajadzībām.

MK Valsts un sociālo lietu komitejā

Pirmdien, 18.martā, Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja Valsts jaunatnes centra izveidošanas projektu. Centrs tiks veidots uz Izglītības un zinātnes ministrijas Ārpusstundu darba organizatoriski metodiskā centra un Izglītības un zinātnes ministrijas kultūras namu bāzes. Centrs nodarbosies ar ārpusskolas audzināšanas un izglītības darba organizēšanas jautājumiem.

Akceptētais grozījumu projekts noteikumos “Par Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes pakļautību” paredz to nodot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā.

MK Ārlietu un drošības komitejā

Pirmdien, 18.martā, Ministru kabineta Ārlietu un drošības komiteja akceptēja un nosūtīja izskatīšanai steidzamā kārtā 19.marta valdības sēdē rīkojuma projektu “Par personas dokumentiem”. Ar šo rīkojumu tiks izveidota darba grupa, kas nodarbosies ar ārpilsoņu (nepilsoņu) pasu izstrādes un ieviešanas jautājumiem un robežkontroles sistēmas iegādi.

Komiteja akceptēja pievienošanos 1994.gada 7.decembrī Čikāgā parakstītajam nolīgumam par tranzītu starptautiskajā gaisa satiksmē.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!