• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 26. marta noteikumi Nr. 76 "Valsts pensiju pieprasīšanas un izmaksas kārtība Latvijas Republikas pilsoņiem, kuri izbrauc uz ārvalstīm". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.1996., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39510

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.77

Noteikumi par pagaidu muitas tarifu kvotām laukaugu kultūru sēklām 1996.gadam

Vēl šajā numurā

02.04.1996., Nr. 57

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 76

Pieņemts: 26.03.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 76

(prot. nr.16, 11.§) Rīgā 1996.gada 26.martā

Valsts pensiju pieprasīšanas un izmaksas
kārtība Latvijas Republikas pilsoņiem,
kuri izbrauc uz ārvalstīm

Izdoti saskaņā ar likuma “Par 1925.gada 1.aprīļa likuma
“Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu “ 14.panta 3.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā izmaksājamas valsts pensijas (turpmāk tekstā — “pensijas”) Latvijas Republikas pilsoņiem pēc izbraukšanas uz ārvalstīm.

2. Saskaņā ar likuma “Par valsts pensijām” (Latvijas Vēstnesis, 1995, 182.nr.) 38.panta pirmo daļu Latvijas Republikā iegūtās tiesības uz pensiju (sākot ar 1990.gada 4.maiju) Latvijas Republikas pilsoņiem (turpmāk tekstā — “pensionāri”) saglabājas arī pēc izbraukšanas uz ārvalstīm.

 

II. Pensiju pieprasīšana un izmaksa

3. Pensionāriem, kuri izbrauc no Latvijas pēc 1996.gada 1.janvāra, jāiesniedz sociālās apdrošināšanas pārvaldē atbilstīgi viņu pēdējai dzīvesvietai (saskaņā ar atzīmi pasē) rakstisks pieprasījums par pensijas izmaksas saglabāšanu, kā arī jāuzrāda Latvijas Republikas pilsoņa pase ar atzīmi par izrakstīšanos un jānorāda Latvijas kredītiestādes konts, kurā ieskaitāma pensija.

4. Pensionāriem, kuri izbraukuši no Latvijas pirms 1996.gada 1.janvāra, jāiesniedz vai jānosūta pa pastu Labklājības ministrijas Valsts sociālās apdrošināšanas fondam (turpmāk tekstā — “Fonds”) šādi dokumenti:

4.1. rakstisks pieprasījums par pensijas izmaksas atjaunošanu, norādot izceļošanas laiku, kā arī Latvijas kredītiestādes kontu, kurā ieskaitāma pensija;

4.2. notariāls apliecinājums, ka pensionārs ir dzīvs (jānorāda pensionāra pases dati);

4.3. pensijas izmaksas atjaunošanai nepieciešamie dokumenti.

5. Pensionāriem, kuriem pensija tiek izmaksāta pēc izbraukšanas uz ārvalstīm, katru gadu līdz 15.decembrim ir jāatjauno pieprasījums par pensijas izmaksas turpināšanu. Pieprasījumam jāpievieno šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minētais apliecinājums, kas apstiprināts ne agrāk kā attiecīgā gada 1.oktobrī.

6. Notariālajam apliecinājumam jābūt legalizētam, ja ar attiecīgo valsti noslēgtajos līgumos un tiesību aktos nav noteikts citādi.

7. Pensionāriem pēc izbraukšanas uz ārvalstīm pensija tiek izmaksāta likuma “Par valsts pensijām” 32. — 37.pantā noteiktajā kārtībā un ieskaitīta attiecīgās personas norādītajā Latvijas kredītiestādes kontā.

8. Ja pensionārs nav atjaunojis pieprasījumu par pensijas izmaksas turpināšanu saskaņā ar šo noteikumu 5.punktu, Fonds ar attiecīgā gada 1.janvāri aptur pensijas izmaksu. Pensijas izmaksa tiek atjaunota saskaņā ar likuma “Par valsts pensijām” 35.pantu pēc attiecīgo dokumentu iesniegšanas Fondā.

9. Pensijas izmaksa tiek pārtraukta likumā “Par valsts pensijām” noteiktajos gadījumos, kā arī pēc Latvijas Republikas pilsonības zaudēšanas.

 

 

III. Noslēguma jautājumi

10. Pensionāriem, kuri izbraukuši uz ārvalstīm pēc 1996.gada 1.janvāra un kuriem pensija netiek izmaksāta šajos noteikumos noteiktajā kārtībā, jāpaziņo Fondam Latvijas kredītiestādes konta numurs, kurā ieskaitāma pensija saskaņā ar šo noteikumu 7.punktu. Turpmāk pensija tiek izmaksāta saskaņā ar šiem noteikumiem.

11. Lai pensijas izmaksa turpinātos nākamajā gadā, pensionāriem, kuri izbrauc uz ārvalstīm līdz 1996.gada 1.oktobrim, jāiesniedz Fondā pieprasījums saskaņā ar šo noteikumu 5.punktu.

12. Pilsonības un imigrācijas departaments līdz katra mēneša piecpadsmitajam datumam informē Fondu par pensionāriem, kuri ir zaudējuši Latvijas Republikas pilsonību.

Ministru prezidenta vietā — Ministru prezidenta biedrs Z.Čevers

Labklājības ministrs V.Makarovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!