• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2.aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.1996., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

MK Ārlietu un drošības komitejā

Vēl šajā numurā

03.04.1996., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 2.aprīļa sēdē

Lai nodrošinātu samaksu naudā par zemes īpašumu lauku apvidos kompensācijas sertifikātiem, vakar, 2.aprīlī, kārtējā valdības sēdē akceptēti grozījumi likumos “Par valsts un pašvaldības mantas atsavināšanas kārtību”, “Par zemes privatizāciju lauku apvidos”, rīkojumā “Par valsts nekustamā īpašuma pārdošanu” un noteikumos “Par kompensācijas sertifikātiem, kuri piešķirti par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos, dzēšanas kārtību, kompensācijas izmaksas termiņiem un apmēriem”. Turpmāk daļa līdzekļu, kas tiks iegūti mantas atsavināšanas rezultātā, pārdodot valsts vai pašvaldību zemi, procedūrās, kas saistītas ar valsts nekustamās mantas ieķīlāšanu, hipotēku zīmju emisiju u.c., tiks ieskaitīti privatizācijas fondā un izmantoti sertifikātu kompensācijā. MK, apstiprinot atsavināmās valsts nekustamā īpašuma sarakstus, noteiks proporcijas, kādā iegūtie līdzekļi ieskaitāmi valsts budžetā un Valsts privatizācijas fondā.

Akceptēts rīkojums “Par speciālā budžeta sporta vajadzībām sadalījumu”.

Valdība akceptēja Latvijas Attīstības aģentūras padomes sastāvu. Par padomes priekšsēdētāju iecelts ekonomikas ministrs Guntars Krasts.

Valdība atbalstīja starpvalstu līgumu ar Uzbekistānas Republikas valdību par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību. Tas ir pirmais šāda veida līgums, kas noslēgts ar NVS valstīm. Atbalstīti arī līgumi ar Čehijas Republikas valdību par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu un ar Flandrijas valdību par sadarbību.

Akceptēts likumprojekts “Par preču, pakalpojumu drošumu un ražotāja, pakalpojuma sniedzēju atbildību”.

Akceptēti grozījumi Latvijas Civilprocesa kodeksā. Grozījumos skarti jautājumi par nodokļu piedziņu, nodokļu parādu, nodokļu administrāciju u.c.

Lai novērstu pretrunas esošajos normatīvajos aktos un saglabātu līdzšinējo kaitējumu atlīdzināšanas kārtību, valdība akceptēja grozījumus noteikumos “Par darbā gūtā kaitējuma atlīdzināšanu”.

Valdība atbalstīja 20% piemaksas pie darba algas Mobilā policijas pulka un citu policijas iestāžu ierindas un komandējošā sastāva darbiniekiem, kuru pienākumos ietilpst patruļdienesta veikšana.

Akceptēti grozījumi likumā par diplomātisko un konsulāro dienestu, kas sagatavoti, lai vienkāršotu un skaidrāk definētu kārtību, kādā no amata tiek atcelti un iecelti oficiālie Latvijas diplomātiskie priekšstāvji ārvalstīs.

Satversmes 81.panta kārtībā pieņemti grozījumi likumā “Par izlozēm un azartspēlēm”. Grozījumi nosaka, ka turpmāk būs atļauta tikai marķētu spēļu automātu un iekārtu ekspluatācija.

Grozījumi likumos “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” un “Par namīpašumu denacionalizāciju LR” paredz, ka valsts arhīvi līdz 1996.gada 1.jūnijam izsniegs izziņas personām, kuras pieprasījumus iesniegušas līdz š.g. 1.aprīlim. Grozījumi pieņemti Satversmes 81.panta kārtībā.

Vēl Satversmes 81.panta kārtībā ir pieņemti grozījumi likumos “Par policiju”, “Par LR likuma “Par policiju” spēkā stāšanās kārtību” un “Par ugunsdrošību”. Minētie grozījumi nepieciešami pretrunu novēršanai ar citiem spēkā esošiem normatīviem aktiem.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!