• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saruna par ticību dzīvē un skolā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.1996., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents apžēlojis

Vēl šajā numurā

09.04.1996., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

info1.JPG (81160 bytes)

Latvijas Romas katoļu Baznīcas arhibīskaps metropolits Jānis Pujats, Aglonas bazilikas dekāns Andris Aglonietis un Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikšanās reizē Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Saruna par ticību dzīvē un skolā

Vēl pirms Lielajiem svētkiem, ceturtdien, 4. aprīlī, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Romas katoļu Baznīcas arhibīskapu metropolītu Jāni Pujatu un Aglonas bazilikas dekānu Andreju Aglonieti. Sarunā piedalījās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Antons Seiksts.

Arhibīskaps J.Pujats un Saeimas priekšsēdētāja I.Kreituse pauda viedokli, ka reliģijai ir īpaša nozīme cilvēku dzīvē un ka skolās, kurās bērniem māca ticības mācību, uzlabojas iekšējais mikroklimats un savstarpējās attiecības. Sarunā I.Kreituse uzsvēra, ka svarīgs jautājums ir ticības mācības skolotāju sagatavošana un pasniegšanas metodikas izstrādāšana. Arhibīskaps J.Pujats apliecināja, ka katoļu Baznīca ir gatava veikt šo darbu un esot nodibināta katoļu skolotāju asociācija.

Lai apspriestu priekšlikumus grozījumiem Reliģisko organizāciju likumā un Izglītības likumprojektam, I.Kreituse un A.Seiksts ierosināja uzaicināt uz kopēju diskusiju Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputātus, Izglītības un zinātnes ministrijas, Tieslietu ministrijas Reliģijas lietu departamenta darbiniekus un Latvijas lielāko konfesiju pārstāvjus.

Sarunas gaitā Aglonas bazilikas dekāns A.Aglonietis pozitīvi novērtēja 5. Saeimas pilnvaru laikā pieņemto likumu “Par starptautiskas nozīmes svētvietu Aglonā”. Diemžēl pagaidām Ministru kabinets vēl nav izdevis noteikumus par fizisko un juridisko personu uzturēšanos Aglonas svētvietas aizsardzības joslā.

Anita Vītoliņa,
Saeimas priekšsēdētājas palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!