• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Brīvās tirdzniecības līguma ietvaros Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.1996., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropa mūs gaida

Vēl šajā numurā

10.04.1996., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Brīvās tirdzniecības līguma ietvaros Briselē

1996.gada 2.aprīlī Briselē notika Apvienotās komisijas sēde Brīvās tirdzniecības līguma starp Latviju un Eiropas Savienību ietvaros. Latvijas delegāciju vadīja īpašo uzdevumu ministrs ES lietās Aleksandrs Kiršteins. No ES puses delegāciju vadīja Centrālās Eiropas lietu komisijas direktors Sipke Brouvers (Sipke Brouwer). Apvienotās komisijas sēdē piedalījās arī pārstāvji no ES dalībvalstīm.

Tikšanās laikā delegācijas apsveica Latvijas un ES attiecību veiksmīgo attīstību. Brīvās tirdzniecības līgums stājās spēkā 1995.gada 1.janvārī, bet Eiropas līgums tika parakstīts 1995.gada 12.jūnijā, un pašlaik tas atrodas ratifikācijas procesā ES dalībvalstīs. 1995.gada 27.oktobrī Latvija iesniedza oficiālo pieteikumu uzņemšanai ES un pilnībā piedalās visos procesos, kas saistīti ar pirmsiestāšanās stratēģiju.

Komisija apsveica Latvijas valdības apņemšanos iekļauties visos procesos, kas saistīti ar iestāšanos ES, un apņēmās atbalstīt šos procesus ar PHARE programmas palīdzību. Komisija pašlaik izstrādā savu viedokli attiecībā uz sarunu sākumu ar Latviju par pievienošanos ES. Viedoklis tiks paziņots pēc starpvaldību konferences beigām.

Puses uzsvēra to, cik svarīga ir sadarbība Baltijas jūras reģionā, un izteica gandarījumu par BJVP galotņu tikšanās sagatavošanu Zviedrijā 3. — 4.maijā. Šī gada jūlijā Latvija kļūs par šīs padomes prezidējošo valsti.

Ārlietu ministrijas
preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!