• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 9.aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.1996., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditācija - vēstniekam Austrijā, Šveicē un Ungārijā

Vēl šajā numurā

10.04.1996., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 9.aprīļa sēdē

Vakar, 9. aprīlī, kārtējā valdības sēdē tika akceptēti noteikumi “Par viesnīcu, kūrortviesnīcu, moteļu un viesu māju licencēšanu un klasifikāciju”. Licencēšanu veiks Latvijas Tūrisma padomes izveidota viesnīcu un viesu māju licencēšanas komisija. Licences tiks izsniegtas uz diviem gadiem.

Par Latvijas Republikas galvenā pilnvarotā robežas pārstāvja vietnieku valsts robežas sauszemes posmam iecelts Robežapsardzības štāba priekšnieks pulkvedis G.Dāboliņš. Štāba operāciju daļas priekšnieks pulkvežleitnants Ā.Jansons iecelts par pilnvaroto robežas pārstāvi uz Latvijas un Krievijas valsts robežas.

Valdība akceptēja noteikumus “Par azartspēļu iekārtu marķēšanu”. Azartspēļu iekārtu sertifikācija notiks divās kārtās. Ar 1996. gada 1. aprīli marķējuma zīmes izsniegs Finansu ministrijā reģistrētām iekārtām, par kurām samaksāti nodokļi par iepriekšējo ceturksni. Bet ar 1997. gada 1. janvāri marķējuma zīmes izsniegs tikai iekārtām, kas atbilst šo noteikumu prasībām.

Ir akceptēti grozījumi noteikumos “Likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” normu piemērošanas kārtību”. Turpmāk jēdziens “teritorijas, uz kurām attiecas īpaši muitas noteikumi” attiecināms arī uz brīvās muitas zonām.

Akceptēts speciālā budžeta sadalījums kultūras vajadzībām.

Ministru kabinetā akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījums likumā “Par kredītiestādēm”. Grozījums nosaka, ka juridisko personu naudas līdzekļiem vai citām vērtībām, kas atrodas kredītiestādē, arestu var uzlikt tikai ar tiesas nolēmumu vai prokurora sankciju, bet norēķinu operāciju apturēšana var notikt pēc nodokļu administrācijas pieprasījuma.

Valdība apstiprināja darba grupas sastāvu administratīvi teritoriālās reformas koncepcijas izstrādāšanai. Par darba grupas līdzpriekšsēdētājiem iecelti Ministru prezidenta biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Gailis un īpašo uzdevumu ministrs pašvaldību lietās Ernests Jurkāns.

Akceptēti un nosūtīti apstiprināšanai Saeimā brīvās tirdzniecības līgumi ar Čehijas Republiku, Slovakijas Republiku un Slovēnijas Republiku.

Ar šī gada 15.aprīli noteikts vienots darba laiks valsts pārvaldes iestādēs. Turpmāk visas valsts pārvaldes iestādes Latvijā darba dienās strādās no pulksten 8.30 līdz 17.00.

Akceptēta kārtība, kādā veicami maksājumi par dzīvokļa nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai.

 

Satversmes 81.panta kārtībā pieņemtie normatīvie akti

Akceptēti grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem”. Tiks izveidots īpašs kompensācijas fonds, no kura veicamas naudas samaksas par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos piešķirtajiem zemes īpašuma kompensācijas sertifikātiem.

Lai stimulētu ārvalstu ieguldījumus Latvijas tautsaimniecībā, apstiprināti grozījumi “Par ārvalstu ieguldītājiem Latvijas Republikā”. Grozījumi ļauj ārvalstu uzņēmējiem ieguldīt pamatkapitālā arī intelektuālo īpašumu, tie paredz ārvalstu ieguldītājiem piemērot nacionālo režīmu un izslēdz diskriminējošas normas ārvalstu uzņēmēju kontrolē.

Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” paredz, ka visi reģistrējamie grozījumi Uzņēmumu reģistrā jāpiesaka 15 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas brīža. Reģistrētie grozījumi ir spēkā kopš to reģistrācijas brīža Uzņēmumu reģistrā.

Grozījumi likumā “Par 1937.gada 22.decembra Zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību” paredz papildus piemaksas noteikšanu zemesgrāmatu nodaļu priekšniekiem un viņu vietniekiem, kā arī paaugstinātu kancelejas nodeva par steidzamības kārtā veiktām darbībām. Iekasētā kancelejas nodeva tiks ieskaitīta atsevišķā Tieslietu ministrijas kontā, un tā izlietojama zemesgrāmatu nodaļu darbības nodrošināšanai, tai skaitā materiāltehniskās bāzes nostiprināšanai.

Akceptēti grozījumi Kredītiestāžu likumā. Turpmāk nevienai kredītiestādei nebūs tiesību pieņemt norēķinu dokumentus, kuros nav uzrādīts maksātāja un maksājuma saņēmēja reģistrācijas numurs vai personas kods. Par tranzītkredīta apkalpošanas turpināšanu kādā bankā vai tā nodošanu citām kredītiestādēm lems Finansu ministrija kopā ar Latvijas Banku.

Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” dod iespēju īrniekiem iegūt īpašuma tiesības uz saviem īrētajiem dzīvokļiem pirms attiecīgās mājas nodošanas privatizācijai.

Akceptēti grozījumi likumā “Par valsts pensijām”. Grozījumi paredz risinājumu veselai virknei problēmu saistībā ar pensijas sākumkapitāla noteikšanu invalīdiem, skar pensijas atjaunošanas problēmas u.c.

Lai paātrinātu nekustamā īpašuma ierakstīšanu un ar to saistīto tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā, izdarīti grozījumi Zemesgrāmatas likumā, kas vienkāršos šo procedūru.

Ar šā gada 15.aprīli atzīt par spēku zaudējušu likumu “Par Valsts īpašuma fondu”. Finansu ministram jāizveido fonda likvidācijas komisija un jāiesniedz Ministru kabinetā priekšlikumi par nepieciešamajiem grozījumiem tiesību aktos.

Pieņemti grozījumi autopārvadājumu likumā. Tajos paredzēta noteikta kārtība jaunu maršrutu atklāšanā, tāpat regulāro pārvadājumu tarifu veidošanas kārtība, pārvadātāja pienākumi u.c.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!